Instalco växer i Finland

Instalco stärker sin verksamhet i Finland genom förvärv av VVS-bolaget Twinputki som är specialiserade inom sprinklerområdet.

Twinputki med säte i Kerava utanför Helsingfors grundades 2005 och har idag ett tiotal anställda. Bolaget arbetar över hela Finland med fokus på områdena kring Helsingfors och Tammerfors. För verksamhetsåret 2017/2018 uppgick omsättningen till 28 miljoner kronor.

- Twinputki är ett specialistbolag inom sprinkler som kommer att stärka vår VS-verksamhet i Finland. De arbetar redan idag tillsammans med flera av våra finska bolag och blir ett bra komplement till hela vårt utbud i Finland, säger Robin Boheman, affärsområdesansvarig för Instalco Finland.

Twinputki är ett familjeföretag i andra generationen och bolaget ägs av familjen Kojo och Tero Sahala vilka kommer att ha kvar sina roller i bolaget.

Bolaget projekterar och installerar sprinklersystem i affärslokaler, hotell, lager och kontor. Man har de senaste åren gjort större installationsprojekt i shoppinggallerior i Helsingfors, Esbo, Tavastehus, Torneå, Vanda och Tammerfors.

- Vi har sedan tidigare ett nära samarbete med flera Instalcobolag i Finland och att vi nu själva blir en del av Instalco är en stor möjlighet för oss att expandera verksamheten, säger Jaro Kojo, Twinputki.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Twinpiutki Oy med tillträde idag 16 november.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland