Instalco växer i Norge och utökar sin VS-verksamhet


Instalco fortsätter sin expansion i Norge. Nytt bolag i Instalco-gruppen är VS-bolaget Andersen og Aksnes Rørleggerbedrift med ca 30 anställda och en omsättning på drygt 100 MNOK. Köpet kompletterar tidigare förvärv i Osloregionen väl och stärker Instalcos erbjudande till marknaden för tekniska installationer i Asker kommun samt Oslo.

- Med köpet av Andersen og Aksnes stärks vår position i Norge och då främst Oslo med omnejd ytterligare. Andersen og Aksnes har sedan start vuxit under kontrollerade former och med god lönsamhet. Vi ser också goda möjligheter till samarbeten mellan Andersen og Aksnes och övriga bolag i främst Osloregionen säger Per Sjöstrand, VD för Instalco.

Andersen og Aksnes grundades 2004 och har sedan starten haft en stabil organisk tillväxt med god lönsamhet. Bolaget har kontor i Asker och driver projekt i större delar av Osloregionen. Företagets geografiska position möjliggör ett nära samarbete med befintliga bolag inom Instalco i Osloregionen. Ägarna av Andersen og Aksnes kommer att fortsätta i sina nuvarande roller och Roger Aksnes kommer att fortsätta som VD.

- Vi har under en tid letat efter en strategisk partner och att nu bli en del av Instalco känns som en väldigt bra match. Det kommer att bli spännande att öppna upp nya samarbeten med befintliga bolag inom Instalco. I och med detta så tillser vi också att vi får den stöttning vi behöver för att fortsätta växa. Denna förändring av ägarbilden innebär inga förändringar av varken organisation eller pågående projekt, säger Roger Aksnes, VD för Andersen og Aksnes.

För ytterligare information:
Per Sjöstrand, VD Instalco, + 46 707 245 149, per.sjostrand@instalco.se
Roger Aksnes, VD Andersen og Aksnes, +47 916 524 19, roger@aa-ror.no

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland