Instalco växer i norra Finland

Instalco växer i nordligaste Finland genom förvärv av elbolaget Sähkö-Arktia Oy i Uleåborg. Genom förvärvet blir Instalco multidisciplinärt i regionen där de tidigare finns representerade inom disciplinen värme och sanitet (VS).

Bolaget har 39 anställda med en omsättning 2019 på cirka 83 miljoner.

- Vi är glada att få in en till aktör i norra Finland, nu inom el, vilket gör att vi blir en starkare spelare med större bredd på den marknaden, säger Robin Boheman, CFO i Instalco.

Sähkö-Arktia är specialiserade på elektriska installationer i lägenheter och offentliga byggnader. De största kunderna är byggbolagen PEAB, YIT, Temotek, Hartela och Pohjola Rakennus.

- Vi ser fram emot att få en naturlig samarbetspartner i våra projekt. Nu kommer vi att kunna leverera installationer av både el och VS i den här delen av norra Finland vilket är en stor styrka, säger Jukka Myllylä, vd på Instalcobolaget Pohjanmaan Talotekknikka i Uleåborg.

Sähkö-Arktias huvudkontor ligger i Uleåborg och de har även kontor i Rovaniemi och Kuusamo. Verksamheten är fokuserad på projekt i regionen Norra Österbotten men även i området kring Helsingfors. Bolaget ägs av Jukka Viitasaari, Kari Remes, Heikki Kurvinen och Janne Yliriesto vilka samtliga kommer att vara kvar i sina positioner.

- Vi är stolta över att bli en del av Instalco vilket blir ett naturligt steg i vår utveckling, säger Jukka Viitasaari, vd i Sähkö-Arkita. Det här kommer att ytterligare att förbättra vårt samarbete med Instalocbolaget Pohjanmaan här i Uleåborg.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Sähkö-Arktia Oy med tillträde 9 juni. I förvärvet ingår även dotterbolaget Insinööritoimisto Palosaari Oy.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland