Gustaf Larsson Ernefelt, Christoffer Rodell, Jonas Björk, Janne Palo, Jens Palo, Jonas Palo och Johan Larsson.

Instalco växer i Norrbotten

Instalco förvärvar SMT Norrbotten AB och förstärker därmed sitt erbjudande inom industriområdet. Bolaget är verksamt inom tillverkning och reparation av stålkonstruktioner, montage och industriservice. SMT har 17 anställda och omsätter cirka 40 miljoner.

SMT med huvudkontor i Luleå verkar främst i Norrbotten och Västerbotten med kunder i huvudsak inom gruv-, stål- och pappersindustrin samt sjöfart och kommuner och landsting.

- Det här är ett mycket strategiskt förvärv för oss då SMT är verksamma i ett område där vi länge har velat etablera en starkare närvaro. Norra norrlandskusten är ett expansivt område där det planeras för stora investeringar inom industriområdet de kommande åren. SMT kommer att passa väl in i vår industrigrupp, säger Johan Larsson, divisionschef Instalco Norr.

 

SMT i Norrbotten AB erbjuder service- och underhållstjänster inom industriprojekt samt partnerskap för industrikunder, huvudsakligen inom stål-, gruv- och pappersindustrin.

- Vi ser fram emot att vara med och utveckla Instalcos inom industriområdet och breddningen i norra Sverige. Här får vi också möjligheter att bredda vår affär och vårt erbjudande, säger Janne Palo, vd i SMT.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i SMT Norrbotten AB med tillträde 28 mars.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland