Instalco växer i Skåne

Instalco förvärvar Rörman i Svedala AB och fortsätter därmed att expandera i Skåne. Rörman med säte i Svedala utanför Malmö är verksamt främst inom rörläggning och VVS.

Genom förvärvet stärker därmed Instalco sin position i Skåne inom VS där koncernens dotterbolag Rörläggaren finns sedan tidigare.

Rörman har bedrivit verksamhet sedan 1979 och har 15 anställda. Bolaget arbetar bland annat med installationer av värmepumpar för bergvärme, luft- och vattenvärmepumpar och värmepannor. För verksamhetsåret 2017/18 uppgick Rörmans omsättning till cirka 30 miljoner.

- Med Rörman stärker vi upp verksamheten i affärsområde Instalco Syd. Rörman är ett bra komplement till våra bolag i regionen där vi också nu kan öka kapaciteten inom service. Bolaget har visat en stabil och stark lönsamhet under många år, säger Patrik Persson, affärsområdesansvarig för Instalco Syd.

Bland Rörmans kunder finns bland andra Svedala kommun, Sandvik, Malmö stad och ett flertal lokala byggföretag och HSB-föreningar.

Bolagets två grundare kommer att stanna kvar i bolaget och fortsätta arbeta i sina respektive roller.

- Vi har en bred kunskap inom vårt område samtidigt som vi är specialister. Nu ser vi fram emot nästa steg för Rörman genom att bli en del av Instalco med alla de affärsmöjligheter och utveckling som det innebär, säger Thore Gustafsson, VD på Rörman.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Rörman i Svedala AB med tillträde idag 1 oktober.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland