Per Sjöstrand, Joakim Lundberg, Tobias Norén, Klas Larsson och Robin Boheman.

Instalco växer i väst

Instalco förvärvar Bogesunds El & Tele AB i Ulricehamn. Genom förvärvet fortsätter Instalco sin expansion i affärsområde Väst.

Bogesunds El & Tele som bildades 2000 arbetar brett inom el och har specialiserat sig på elinstallationer i bostäder. Bolaget bedriver sin huvudsakliga verksamhet i Västra Götaland men gör även arbeten i övriga Sverige. För verksamhetsåret 2017/2018 uppgick omsättningen till cirka 92 miljoner.

- Med Bogesunds El & Tele utökar vi vårt geografiska område och bolaget har många likheter med flera av våra existerande bolag så vi ser goda möjligheter till samarbete där. Bogesunds El & Tele är ett stabilt och framåtriktat bolag som vill fortsätta att utvecklas inom Instalco, säger Klas Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Väst.

Bogesunds El & Tele har ett 40-tal anställda och de huvudsakliga kunderna är byggbolag. Förutom klassiska elinstallationer i bostäder arbetar man med installationer av fiber, laddstationer, solpaneler och andra energibesparande system. Bolaget arbetar med hela kedjan från idé och projektering till installation och slutförande. En mindre del av verksamheten är service.

- Det känns mycket spännande att ta nästa steg i utvecklingen av Bogesunds El & Tele. Miljön i Instalco erbjuder de förutsättningarna vi behöver för att växa vidare, säger Joakim Lundberg, vd på Bogesunds El & Tele.

Just nu genomför bolaget en satsning på att bli större inom området energibesparing, energieffektivisering och förnyelsebar energi.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Bogesunds El & Tele AB med tillträde idag 19 juni.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland