Pekka Järvinen, Marko Hiltunen och Petri Honka.

Instalco växer inom värme och sanitet i Finland

Instalco köper VS-bolaget Uudenmaan Lämpötekniikka Oy i Helsingfors och växer därmed inom värme- och sanitetsområdet i Finland.

Bolaget har 46 anställda med en omsättning under räkenskapsåret 2018/2019 på cirka 75 miljoner kronor. I och med förvärvet har Instalco nu tolv dotterbolag i Finland, sex inom VS och sex inom el.

-Lämpötekniikka är ett specialistföretag som passar väl i in Instalco-modellen tillsammans med våra övriga finska bolag. Vi ser många möjligheter till samarbeten och korsförsäljning mellan bolagen, säger Robin Boheman, CFO i instalco.

Bolaget är ett renodlat installations- och serviceföretag inom värme och sanitet (VS) som har specialiserat sig främst på byggnation av lägenheter. Huvudsakliga kunder är byggbolag, fastighetsägare och offentlig sektor.

Lämpötekniikka grundades 1997 och drivs och ägs av vd Petri Honka och projektledare Marko Hiltunen vilka båda kommer att vara kvar i sina positioner.

- Det känns spännande att bli en del av Instalcos framgångsrika grupp av bolag. Vi är baserade i Vanda i norra Helsingfors där många av de andra Instalco-bolagen också har sina huvudkontor och vi ser fram emot samarbete med dem, säger Petri Honka, vd i Lämpotekniikka.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Uudenmaan Lämpötekniikka Oy.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland