Instalcobolag får uppdrag vid Slussen-renoveringen

Instalcos bolag Ohmegi har fått i uppdrag att göra entreprenadarbeten i fastigheten Glashuset vid Slussen i Stockholm. Samtidigt pågår där den omfattande renoveringen av hela Slussen-området.

Uppdraget är en samverkansentreprenad med beställaren LA-gruppen och fastighetsägaren Atrium Ljungberg och består av fem hyresgästanpassningar om totalt 11 000 kvadratmeter. Arbetet består av att demontera tidigare kraft och belysning och installera ny.

Belysningen är central i fastigheten då den är påslagen dygnet runt som en del av husets uppvärmningssystem.

Glashuset med sina ständigt lysande lampor är en av Stockholms mest kända byggnader beläget på Katarinavägen och Stadsgården vid Slussen. Fastigheten byggdes under 1970-talet med fasader helt i glas med visionen av att alla människor i huset ska ha kontakt med Saltsjön och Stockholms inlopp.

Hela Slussen-området mellan Södermalm och Gamla Stan genomgår nu en av landets mest omdebatterade och omfattande renoveringar. Den 80 år gamla trafikplatsen och båtslussen är i så dåligt skick att den rivs och byggs upp på nytt för att möta behoven av framtidens Stockholm. Slussen byggs också om för att minska översvämningsriskerna i Mälaren och Mälardalen.

Nya Slussen kommer att vara färdigställd år 2026.

Ohmegis uppdrag i Glashuset beräknas vara färdigt under våren 2019.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland