Kim Enkvist och Robin Sundkvist.

Instalcobolaget Ravcon förvärvar och utökar sitt erbjudande

Det finska Instalcobolaget Ravcon i Jakobstad breddar sitt utbud genom förvärv av EVG Pipe, i tillägg till förvärvet av EL-S tidigare i år. Genom förvärven blir Ravcon en ännu starkare aktör i Österbotten i Finland.

Instalco startade upp Ravcon Oy i slutet av 2022 tillsammans med företagets ledning, med fokus på fastighets- och industriservice inom el, VS och ventilation. Huvudkontoret finns i Jakobstad och verksamhet bedrivs främst i Österbotten.

EVG Pipe Ab grundades 2017 och erbjuder kompletta VVS-lösningar för privatkunder samt industrin. Bolaget har åtta anställda och omsätter cirka 26 miljoner kronor.  Förvärvet är en viktig strategisk milstolpe för Ravcon.

- Vi fortsätter att expandera vår verksamhet i Österbotten. Tillsammans med EVG Pipe Ab stärker vi erbjudandet mot industrin där det finns en hög efterfrågan inom VS, samtidigt som vi kommer att bibehålla det fungerande konceptet som EVG Pipe Ab har byggt upp,  säger Robin Sundkvist, vd Ravcon Oy.

I början på mars 2023 förvärvade Ravcon även EL-S Sähköpalvelu Oy, med nio anställda och en omsättning på cirka 17 miljoner kronor, som bedriver verksamhet inom elinstallationer och har specialkunskap inom solenergilösningar.

Med de två förvärven kommer Ravcon allt närmare en marknadsledande position inom regionen. Båda bolagen kommer att fusioneras in i Ravcon Oy.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland