Parkour en del av aktivitetscentret i Uppsala.

Instalcobygge för rörelse, aktivitet och hälsa

Nyligen öppnade Uppsalas nya inomhuscenter för klättring och parkour. Instalcos bolag VVS Installatör och DALAB har varit centrala i bygget och installationerna i det nya aktivitetshuset som är på 1800 kvadratmeter.

- Självklart är det roligt att vara med och skapa nya förutsättningar som aktiverar människor och att vi även kan bidra till folkhälsan, säger Kjell Jonsson, VD på VVS Installatör.

DALAB och VVS Installatör har anpassat en tidigare lokal genom att projektera och installera el, vatten, värme och avlopp i ett partneringprojekt. Den nya aktivitetsanläggningen i Fyrislund i Uppsala drivs av Klättercentret och Katana Parkour.

Klättercentret är Sveriges största aktör för inomhusklättring och har anläggningar på fem ställen med klättring från nybörjade till avancerade klättrare. Katana parkour är ett aktivitetscenter för rörelseträning och kroppskontroll där man enbart med kroppens hjälp ska ta sig förbi olika typer av hinder.

- Det är en imponerande anläggning med enormt mycket aktiviteter för alla åldrar. För DALAB:s del har det varit ett av de första uppdragen för vår nystartade elavdelning, säger Mikael Lindqvist, avdelningschef för DALAB el.

I de nya lokalerna kommer också leklandet Busfabriken att öppna. Busfabriken som har sju anläggningar i Sverige är Europas största inomhuslekland där man bland annat har klätterställningar, hängbroar, studsmattor, rutchkanor och bollhav.

Kusbo Bygg & Entreprenad är beställare med Corem Property Group som fastighetsägare. Projektet har drivits som ett partneringprojekt. Lokalerna för Klättercentret, Katana Parkour och Busfabriken har tidigare använts av Posten.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland