Instalcos konsultverksamhet etableras i Norge

Instalcos teknikkonsultverksamhet som drivs av dotterbolaget Intec etableras nu med ett första bolag i Norge. Etableringen på den norska marknaden inleds i Oslo.

- Det här är ett naturligt steg för Intecs tillväxtresa. Vi börjar i Osloområdet där den största marknaden finns och där vi har mest kontakter. Ambitionen är sedan att fortsätta att växa till andra storstadsregioner i Norge, säger Anders Lundin, vd Intec.

Intec i Norge kommer att erbjuda samma konsulttjänster som i Sverige genom ingenjörer inom el, VVS, energi, industri och brandskydd. Kärnverksamheten är projektering och Intec erbjuder även andra tjänster som exempelvis besiktning, installationssamordning, miljösamordning, riskhantering, kalkyl och utredning.

Intec Norge Öst som den första norska etableringen heter har främst fokus inom miljöcertifieringar, brandskydd och hållbart byggande för renovering och nybyggnation av fastigheter.

- Det här en första spännande satsning för Intec i Norge och vi är inne i en intensiv etableringsfas där vi nu söker kompetenta medarbetare, säger Johan Hjertson, vd på Intec Norge Öst.

På samma sätt som i Sverige är planen att växa både organiskt och via förvärv.

Intec består idag av ca 260 konsulter i 12 bolag i Sverige och Norge. Under moderbolaget Intec Nordic finns Intec Dalarna, Intec Mitt, Intec Väst, Intec Uppsala, Intec Syd, Intec Stockholm, Intec ESG, Intec Industri, Intec Norge Öst, Planproj och Nässjö Teknikprojektering.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland