Allan Ruberg, Kim Höglund och Anders Lundin.

Intec breddar utbudet inom ljusdesign

Instalcos teknikkonsulter Intec breddar nu sitt erbjudande inom ljusdesign och startar upp verksamhet även i Sverige. Det görs genom det nystartade bolaget Ovau med bas i Stockholm.

I juni förvärvade Intec ljusdesignbolaget Zensik i Oslo. Tillsammans med nya Ovau bildar de två nu belysningsplattformen The Lightning Platform som ska erbjuda hållbara och integrerade belysningslösningar.

Vd för Ovau är Kim Höglund med erfarenhet inom ljusdesign från bland andra Tyréns, XAL, PE och Elektro Elco och Granlund.

- The Lighting Platform är en nordisk fullserviceleverantör av belysningslösningar som samlar alla våra bästa experter på ett ställe: våra Zenisk- och Ovau-ljusdesigners samt våra Intec-kollegor för att designa, implementera och underhålla de bästa belysningslösningarna för våra kunder, säger Kim Höglund.

- Med gemensamma krafter från Zenisk, Ovau och Intec kommer vi att kunna erbjuda marknadsledande fullservicelösningar för ljusdesign till alla privata och offentliga kunder i Norden. På lång sikt siktar vi på att förvärva fler företag, anställa fler begåvade ljusdesigners och belysningsexperter i Norden för att bli en del av The Lighting Platform, säger Anders Lundin, vd för Intec och divisionschef Instalco Teknikkonsult.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland