Produktionslinjen på stålverket ska bli mer energieffektivt. Foto: Ant Rozetsky, Unsplash.

Intec får uppdrag för hållbar stålproduktion

Instalcos teknikkonsultbolag Intec har fått i uppdrag av en systemleverantör att framtidssäkra en hållbar stålproduktion för en av deras kunder – ett stålverk i Sverige. Uppdraget innebär är att projektleda moderniseringen av stålverkets produktionslinje genom att uppgradera styr- och drivsystemen.

I Intecs uppdrag ingår totalansvar för projektledning, inköp och montageledning samt kontakt med leverantörer, kunder och projektmedarbetare. Uppgraderingen av produktionslinjen energieffektiviserar och skapar en flexibilitet som krävs för en hållbar och framtidssäker produktion.

- Det här är ett av många fina exempel på Intecs kunskap och förmåga att leverera energieffektiva och hållbara lösningar för kunden, säger Anders Lundin, affärsområdeschef Instalco Teknikkonsult och vd på Intec.

I projektet ingår det även att säkerställa att dokumentationen för anläggningen är uppdaterad, att besiktningsanmärkningar åtgärdas samt att anläggningen överlämnas till dess produktionschef. Installationen av utrustningen sker under produktion och vid mindre produktionsstopp.

Projektet har pågått sedan april 2022 och ska vara klart i december 2022.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland