Intec förvärvar Elkalkyl & Konsult Syd

Instalcos teknikkonsultbolag Intec förvärvar Elkalkyl & Konsult Syd AB i Mönsterås. Därigenom förstärks Intecs verksamhet inom kalkylområdet samtidigt som förvärvet är ett första steg mot en etablering i Kalmarregionen.

 

Elkalkyl & Konsult Syd utför elkalkyler och kostnadsberäkningar inom byggbranschen. Kunderna är elinstallationsbolag och byggföretag över hela Sverige.

 

- Elkalkyler är en alltmer efterfrågad tjänst såväl i tidiga skeden med entreprenadkalkyler och under efterkontroller. Framför allt är förvärvet också starten för Intec i sydöstra Sverige där planerar en expansion på marknaden kring Kalmar, Oskarshamn, Växjö och Blekinge. Vi ser att våra tjänster efterfrågas i allt högre grad och det känns naturligt och kul att ta nästa steg geografiskt, säger Anders Lundin, vd på Intec och affärsområdeschef Instalco teknikkonsult.

 

- Det är spännande att få möjligheten att bli en del av Intec-teamet och vara med och utveckla erbjudande inom kalkyl och inom den här geografin, säger Christian Lindster, vd på Elkalkyl & Konsult Syd vars bolag omsätter cirka 1,5 miljoner kronor.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland