Kristin Bredal, Zenisk tillsammans med Anders Lundin och Allan Ruberg, INTEC.

Intec växer genomför förvärv av ljusdesignbolaget Zenisk AS

Instalcos teknikkonsult Intec förvärvar norska Zenisk AS – ett prisbelönt ljusdesignkontor. Förvärvet är ett strategiskt komplement till Intec och utgör grunden för deras erbjudande inom belysningsdesign. Det innebär också att Intec nu växer vidare i Norge.

Zenisk är ett prisbelönt ljusdesignkontor specialiserat på övergripande ljusplan och strategi, stadsljus och landskap, arkitektur, infrastruktur, fasader, utställningar och ljuskonst. Bolaget grundades 2007 och har sitt säte i Oslo och idag 10 anställda, med cirka 11 miljoner NOK i omsättning.

- Dagens ljusdesign kräver hög kompetens, både tekniskt och kreativt. Zenisk har satt ihop ett team som levererar från skissprojekt till färdiga installationer med stort hållbarhetsfokus som passar väl in i Intec, säger Anders Lundin, divisionschef Instalco Teknikkonsult.

I slutet av 2020 startade Instalco den nya divisionen och disciplinen Teknikkonsult där Intec Nordic AB med dotterbolag är den centrala aktören. Sedan dess har Intec växt organiskt och genom förvärv.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland