Anders Lundin, affärsområdesansvarig Teknikkonsult och vd Intec tillsammans med Mikael Hennig, vd Nässjö Teknikprojektering.

Intec växer med andra förvärvet

Instalcos teknikkonsultbolag Intec gör sitt andra bolagsförvärv på kort tid. Intec förvärvar nu Nässjö Teknikprojektering AB och etablerar sig därmed i Småland.

Strax före jul förvärvade Intec Iproj och nu även Nässjö Teknikprojektering som är ett konsultbolag som bedriver el-, ventilation och VS-projektering. Bolaget har tio anställda och omsätter cirka 15 miljoner.

- Intec har, liksom Instalco en affärsidé som bygger på organisk och förvärvad tillväxt av attraktiva företag som passar in hos oss. Med Nässjö Teknikprojektering etablerar vi nu vår verksamhet i Småland, säger Anders Lundin, vd i Intec. Vidare kompletterar vi vår redan starka tjänsteportfölj med ytterligare kompetenser inom industrialiserat byggande. Genom att förstärka kompetenserna inom en automatiserad projekterings- och byggprocess, kan vi optimera resursanvändningen och skapa än mer hållbara bygg- och installationstekniska lösningar, fortsätter Anders Lundin.

Nässjö Teknikprojektering arbetar med teknisk projektering för de flesta typer av byggnader och bostäder, såväl ny- och ombyggnationer som renoveringar av befintliga byggnader. Bolaget är specialiserade på att tillhandahålla bygghandlingar, installationsritningar och rådgivning under byggprocessen.

- Genom att ingå i Intec får vi nu möjligheter att både bredda och förfina vår verksamhet, kommenterar Mikael Hennig, vd på Nässjö Teknikprojektering.

Nässjö Teknikprojektering AB kommer att drivas som dotterbolag under Intec Öst AB.

130 lokala företag  i Sverige, Norge och Finland