Drivande i Istech - Tom Andre Kindlien, Iver Sletten och Sigbjørn Dalseghagen.

Istech nytt Instalcobolag i Norge

Instalco startar ett nytt dotterbolag i Norge - ISTech AS i Lillehammer. Bolaget har fokus på fastighetsautomation, energieffektivisering och smart byggnadsteknik.

Istech är baserade i Lillehammer och kommer att utföra arbeten över hela Norge. Bolaget drivs av vd Sigbjørn Dalseghagen, som också är vd i Instalcobolaget Haug og Ruud, Iver Sletten och Tom Andre Kindlien, alla med lång erfarenhet inom automation, VVS och el i byggbranschen.

- Vi kommer att bygga Istech med syfte att leverera energieffektiva lösningar som bidrar till minskat koldioxidutsläpp från fastigheter och därmed hållbar utveckling. Vi brinner för att leverera innovativa och bra lösningar till våra kunder i rätt tid och med rätt pris, säger Sigbjørn Dalseghagen.

Istech har startats i liten skala där både Iver Sletten och Tom André Kindlien ansvarar för projektledning och teknisk kompetens. Bolaget kommer att erbjuda verksamhet med specialisering inom energibesparing och energirådgivning, både gällande renovering och nybyggnation av fastigheter.

- Vi har inte tidigare haft något automationsbolag i Instalco Norge och därför fyller Istech en efterlängtad plats i gruppen. Fastighetsautomation är navet mellan disciplinerna i en byggprocess och har en viktig roll för att få ett samordnat val av lösningar och produkter som ska fungera tillsammans. Med Istech vill vi bygga en solid grund för fastighetsautomation som gynnar alla i Instalco. Det kommer att bidra till att skapa en starkare, mer effektiv och tvärvetenskaplig verksamhet, säger Roger Aksnes, divisionschef Instalco Norge.

Istech har skapats med Instalcos start-up-modell.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland