Det är ett stort geografiskt område som ska täckas där många öar och halvöar endast kan nås med båt.

JB Elektro installerar vägbelysning i svårtillgängliga områden

Instalcobolaget JB Elektro i Tromsö har fått i uppdrag av Skjervøy kommun att i ett stort och svårtillgängligt område byta ut 1300 gatubelysnings-armaturer till ny belysning med intelligent styrning.

Den nya gatubelysningen som ska installeras är LED med CityTouch-kontroll. JB Elektro är igång med projektet som förväntas vara klart hösten 2021.

- Det är ett stort geografiskt område som ska täckas och en krävande logistik med installation på många halvöar och öar som endast kan nås med båt- och färjeförbindelser. JB Elektros geografiska läge, lokala kunskap och tidigare erfarenhet av liknande projekt säkerställer leverans i rätt tid med rätt kvalitet till kunden, berättar Tore Nilsen, vd på JB Elektro.

Stora besparingar vid drift förväntas, liksom enklare felsökning och bättre kontroll av vägbelysningssystemet. Besparingarna ligger i mindre energiförbrukning med LED och CityTouch-kontrollen ger bra kontroll för felsökning. Den ger också möjlighet att dimma belysningen och skapar överblick över energiförbrukningen.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland