Daniel Jansson, vd Klimatrör.

Ledningsförändringar i Klimatrör

Instalcobolaget Klimatrör förändrar i sin ledning när Daniel Jansson blir ny vd. Tidigare vd Tomas Gauffin kommer fortsatt att finnas med i ledningsgruppen.

Klimatrör låter nu ledningsgruppen på fyra personer få en starkare roll inom bolagets styrning än tidigare. Överlämnandet till Daniel Jansson som vd kommer att ske under en övergångsperiod.

- På det här sättet får vi en nystart samtidigt som att vi får med oss den starka kompetens och bakgrund som vi har i ledningsgruppen. Men den här ändringen får både Tomas Gauffin och jag möjlighet att utveckla vårt ledarskap och styra Klimatrör åt rätt håll, säger Daniel Jansson.

Daniel Jansson har en gedigen bakgrund inom VVS och har funnits med i Klimatrör under många år. Han utbildade sig på eftergymnasial nivå och har därefter arbetat både som konsult och projektledare inom VVS.

- I den här branschen får en mix av allt det som jag tycker är roligt och intressant, dvs människor, produktion och ekonomi. Det är en otrolig boost att lyckas genomföra ett komplext tekniskt projekt med god lönsamhet, glada medarbetare och nöjda kunder.

Vad ser du för utmaningar och möjligheter i din nya roll?

-Vi kommer att justera profilen av Klimatrör något, vi märker att det efterfrågas mer och mer insatser för klimat och miljö och vi ska ha en profil som speglar vårt företagsnamn. Detta är en process som vi redan börjat arbeta med.

-Ett av våra mål är att vi ska vara bäst i branschen och vi ska bli sedda som bäst i branschen samt att bibehålla vår goda lönsamhet. Som anställd på Klimatrör ska trivas och vilja gå till jobbet, säger Daniel Jansson.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland