Instalco får uppdrag av NCC vid hotellbygge på Liseberg i Göteborg. Illustration: NCC.

LG Contracting får hotelluppdrag vid Liseberg

Instalcobolaget LG Contracting har tecknat kontrakt med NCC om att vara med och bygga det nya upplevelsehotellet vid Liseberg i Göteborg. Projektet ska utföras i samverkansform, partnering, tillsammans med NCC och Liseberg.

Uppdraget gäller VS-installationer vid det nya hotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel med ett ordervärde på cirka 40 miljoner.

-Vi är glada att LG får vara del av det här spännande projektet. Uppdraget är både komplext och omfattande vilket gör att det passar ypperligt bra för samverkansentreprenad, partnering, där alla gemensamt arbetar mot projektets bästa, säger Lennart Håkansson, filialchef på LG Contracting i Göteborg.

Det nya tematiserade upplevelsehotellet blir drygt 30 000 kvadratmeter stort och får 450 rum. Bygget har påbörjats och förväntas stå klart till Lisebergs 100-årsjubileum 2023. Liseberg Grand Curiosa Hotel är en del av Lisebergs jubileumsprojekt där man också planerar för en inomhusvattenpark i anslutning till hotellet.

Det nya hotellet har ambitionen om att bli Sveriges mest fantasifulla familjehotell. Det ska byggas med barnens upptäckarlust i centrum, med exempelvis rutschkana mellan våningar och fågelburar i lobbyn. Det planerade temat för projektet är Ostindiska kompaniet som har en stor anknytning till Göteborgs historia.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland