Kinemum ska blir Göteborgs nya skyskrapa. Illustration: NCC/Platzer.

LG Contracting får samverkansuppdrag i nytt landmärke i Göteborg

Instalcobolaget LG Contracting har fått i uppdrag att utföra samtliga VS-installationer i Göteborgs nya landmärke Kineum. Byggnaden med 28 våningar ska bli 111 meter högt och uppförs av NCC och Platzer.

Projektet utförs i samverkansform, partnering, och beräknas vara färdigställt under år 2022. Uppdraget har ett ordervärde om cirka 55 miljoner.

Höghuset Kineum byggs centralt i Göteborg i stadsdelen Gårda mellan Ullevi och E6. Byggnaden ska innehålla kontor, hotell och handel, bland annat NCC:s Göteborgskontor. Hotelloperatören ESS Group, som ligger bakom bland annat Steam Hotel, Pigalle och Ystads Saltsjöbad, ska här öppna sitt nya hotell Jimmy´z. Totalt ska byggnaden bli 32 000 kvadratmeter.

- Kineum är ett viktigt uppdrag för oss och vi är stolta över att fått förtroendet att vara delaktiga i detta projekt. Samverkan, partnering, ger oss stora möjligheter att tillsammans med beställaren hitta de bästa lösningarna för projektet. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med NCC och Platzer under kommande år, säger Patric Larzon VD på LG Contracting.

Projektet är en logistisk utmaning. Med läget intill E6:an vid Ullevimotet passerar mycket trafik och det gäller att finna rätt tidpunkt och plats för att godsen ska kunna levereras så smidigt och effektivt som möjligt.

- Fördelen med ett samverkansprojekt är att alla får bidra med sin kunskap. I projektgruppen reder vi ut vad som är bäst för projektet och tar sedan beslut om vilken riktning vi ska gå. Alla har projektets bästa i fokus, säger Mikael Hemlingberg installationssamordnare på NCC.

I projektet fokuseras på hållbara lösningar och materialval med förhoppning om att certifiera byggnaden enligt Breem och nivån Very Good.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland