Ljus i världsklass ger pengar till samhällsnytta

Instalcos bolag Vallacom har installerat ny belysningsanläggning i Saab Arena i Linköping. Genom installationen har man sparat energi åt Linköpings kommun som kan lägga pengarna på annan samhällsnyttig verksamhet.

Installationen av energieffektiva LED-armaturer med flexibel och programmerbar DMX-styrning har gjort det möjligt att anpassa arenans belysning olika evenemang som ishockey, konserter och event.

- Vi har ersatt de gamla 494 lysrörsarmaturerna med 88 moderna LED-armaturer över ispisten och även bytt till ny LED-belysning över läktaren. Det nya ljuset i arenan är det bland det bästa som går att få för både aktiviteter och tv-produktion. Med den nya belysningen har vi fått 30% mer ljus och har samtidigt 50% energibesparing, säger Vallacoms VD, Peter Andersson.

Vallacom har tidigare även installerat fasadbelysningen på Saab Arena med ny LED-belysning RGB. Belysningsanläggningen utomhus styrs och synkroniseras med vad som händer inne i arenan vilket gör att rörligt ljus kan visas exempelvis då ishockeylaget LHC som hemmalag gör mål.

- Vi arbetar mycket med hållbar, modern och energieffektiv belysning i Linköping. Dagens belysningssystem är smart, energieffektivt och väl integrerat i vår befintliga stadsmiljö. Vi jobbar också mer och mer med hållbarhetstänk i vår belysningsplanering och där har vi ett nära samarbete Vallacom, säger Joacim Tjädermo, förvaltningschef på Lejonfastigheter som äger och förvaltar kommunala fastigheter i Linköping.

Instalcos målbild är att varje dag bidra till samhällsnytta, minskad miljöpåverkan, lägre energiförbrukning och ökad hållbarhet. Ambitionen är att i varje projekt hjälpa kunden att minska sin påverkan på miljön och efterfrågan på energieffektiva lösningar från kunderna växer hela tiden.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland