Sami Vanhamäki, Jarmo Mikonsaari, Tero Viinikka.

Milvent Oy nytt Instalcobolag i Helsingfors

Instalco startar det nya finska installationsbolaget Milvent Oy. Bolaget är en ”spinoff” från Instalcobolaget Pohjanmaan Talotekniikka och deras tidigare Helsingforsfilial Pohjanmaan Talotekniikka Etelä Oy.

Milvent bedriver verksamhet inom VS och ventilation och kommer att fokusera främst på nybyggnation och renoveringsprojekt av kommersiella byggnader. Bolaget har inlett samarbete med flera av de andra Instalcobolagen i Helsingforsregionen.

VD för Milvent är Jarmo Mikonsaari, 34 år som har en gedigen erfarenhet VVS-entreprenadbranschen. Han har en bakgrund som projektledare på NCC, Bravida och Instalco då han tidigare arbetade på Instalcobolaget Uudenmaa LVI-talo Oy.

-Milvent är ett bolag med ung och stark profil med Instalcoanda. Jag ser fram emot att bygga upp och driva Milvent och jag har en ett stort nätverk inom VVS-branschen som kommer att komma till nytta. Det var lätt för mig att tacka ja till det här uppdraget eftersom projektet i sig är riktigt intressant, där jag får göra och påverka så mycket som inte har varit möjligt i mina tidigare jobb. Jag gillar också verkligen Instalcos arbetssätt och atmosfär, säger Jarmo Mikonsaari.

-Det här är ett fint exempel på hur vi bygger Instalcos verksamhet i Finland på flera plan. Det är ett nöje att samarbeta med de bästa entreprenörerna inom branschen och skapa nya affärsmöjligheter, säger Tero Viinikka, divisionschef VS och ventilation Finland.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland