Per Sjöstrand, vd och koncernchef Instalco.

Per Sjöstrand kommenterar kvartalet och blickar framåt

Instalcos vd och koncernchef är gäst i Erik Penser Banks Youtube-kanal där han kommentar kvartalet och pratar om framtiden för Instalco.

- Vi är mycket nöjda med det senaste kvartalet och rapporten har landat bra tycker jag. Vi fortsätter att växa och pandemin har fortsatt inte påverkat vår bransch så mycket, säger Per Sjöstrand.

- När nya bolag kommer in i vår grupp märker vi tydligt några saker; det ena är att bolagen växer och att de förbättrar resultatet när de börjar jobba ihop med de andra bolagen i gruppen. Förbättringen av deras marginal kommer också från att de kan använda sig av våra centrala leverantörsavtal och att våra bolag delar med sig av vad de är duktiga på, det vi kallar ”sharing best practice”.

- Breddningen av Instalco i framtiden kan främst komma att bli aktuellt på två sätt, antingen på en ny geografisk marknad eller att vi kliver in på ett nytt närliggande teknikområde.

Tidningen Börsveckan skriver att Instalcos rapport för det tredje kvartalet var åt det svaga hållet vad gäller tillväxten men att det ser bättre ut framför med tanke på orderboken. Aktien får rekommendationen köp. 

Instalco har fyra finansanalytiker som officiellt följer och bevakar Instalco och regelbundet publicerar finansiella analyser. Erik Penser Bank är en av dem där de övriga är SEB, Carnegie Investment Bank och Nordea Bank.

Nu har alla fyra gjort sina analyser efter Instalcos kvartalsrapport för januari – september 2020 och kommit ut med nya riktkurser för Instalcos aktie:

Carnegie: 253 kr.
Nordea: 239 kr.
Erik Penser: 215 – 220 kr.
SEB: 170 kr.

Finansanalytiker Jonas Jansson på Erik Penser Bank intervjuar och diskuterar med Per Sjöstrand:

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland