Mikael Carnedal och Sebastian Alenius har varit ansvariga arbetsledare vid renoveringen av Åhléns City Stockholm.

Rikelektro klar med renovering av Åhléns City Stockholm

Efter fem månaders arbete är Instalcobolaget Rikelektro klar med totalrenoveringen av herrmodeplanet på Åhléns City Stockholm. Rikelektro har varit huvudentreprenör vid renoveringen av 3 300 kvadratmeter där ett 50-tal varumärken har fått nya positioner och nya montrar.

- Det har varit ett arbete som har pågått sedan januari och genomförts på halva tiden jämfört med den ursprungliga tidsuppskattningen. När vi reviderade tidplanen så sattes den väldigt tight och trots coronasituationen så klarade vi den ändå, säger Richard Masiello, vd för Rikelektro.

Instalco är inte bara specialister på installationer i sjukhus, skolor, kontor och bostäder. Även inom handeln finns Instalco representerade, just genom Rikelektro som specialiserat sig på detaljhandeln med kunder som Åhléns, XXL, Gina Tricot, Kicks, Systembolaget, Apoteket Hjärtat och Lloyds Apotek. Rikelektro agerar som huvudentreprenör och levererar projektledning, samordning, platsansvar, elinstallationer, snickeri, inredningssnickeri och måleri.

Renoveringen på Åhléns har omfattat rivning av tidigare golv, väggar, undertak, el och all befintlig inredning för att sedan återuppbygga allt med ny modern design och formgivning med bland annat klinkergolv och helt ny belysning. Rikelektro har även ansvarat för rivning av den gamla personalmatsalen på plan tre och byggt upp en ny på en annan våning.

- Det har varit en riktigt utmaning där vi verkligen fått visa vad vi går för, säger Rikelektros arbetsledare Mikael Carnedal och Sebastian Alenius.

- Åhléns har tillsammans med Rikelektro som huvudentreprenör utfört en omfattande renovering av herrmodeplanet vid Åhléns City Stockholm där det mesta rivits ut och byggts upp på nytt. Utmaningarna har varit många då ombyggnationen genomförts i flera byggetapper med en ordinarie parallell varuhusdrift och med flera olika intressenter involverade. Rikelektro har också lyckats med att färdigställa våningsplanet på en betydligt kortare produktionstidsplan än normalt, trots pågående pandemi, kommenterar Peter Widlund, byggprojektledare på Åhléns.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland