Robin Boheman, vd Instalco gästar podcasten Marknaden, fd Affärsvärlden Magasin.

Robin Boheman gäst i podden Marknaden

Instalcos vd Robin Boheman är gäst i podden Marknaden. Här diskuterar han Instalco förr, nu och i framtiden tillsammans med programledaren Helen Rothstein.

I podden berättar Boheman om hur resan med Instalco startade 2014 med fem installationsbolag till den 10-miljarderskoncern det är idag med 120 dotterbolag i tre länder.

Podcasten Affärsvärlden Magasin har under flera år varit en fördjupning av tidningen Affärsvärldens journalistik och andra aktuella ämnen inom näringslivet. Nu har podden bytt namn till Marknaden. Avsnittet heter ”Blir det marginalpress på Instalco, Robin Boheman?”

-Trots antal kriser de senaste åren som fastighetskris, pandemi, kriget i Ukraina, inflation, prisökningar på material har Instalco visat att vi kan hantera det och fortsätta att leverera våra starka marginaler. Nu fortsätter vi resan genom att tänka långsiktigt och bygga ett stabilt bolag, säger Boheman.

-Vi vill också växa med ett syfte, inte bara för att växa för växandets skull. För oss är det mycket viktigt att vi växer genom att förvärva bolag som verkligen passar in i vår grupp och har rätt Instalcoanda.

Ett centralt tema i poddavsnittet är hållbarhet, energibrist och energieffektivisering.

-Ska vi ställa om hela samhället och göra det mer energieffektivt och då är Instalco en av dem som ska göra jobbet genom att installera alla energibesparande installationer i våra byggnader.

- Förut pratade alla om flygskam och att vi inte ska flyga för att släppa ut koldioxid. Men det är inte det som kommer att rädda världen om vi minskar antal flygningar. Ska vi göra omställningen av samhället och nå Parisavtalet så handlar det väldigt mycket om att begränsa energiförbrukningen i våra byggnader, både där vi bor och där vi jobbar och vistas, säger Boheman.

Boheman utvecklar också resonemanget kring Instalcos fokus att bredda sig inom områdena Industri och Teknikkonsult och hur han ser att Instalco ska utvecklas i framtiden.

Avsnittet i Marknaden finns där poddar finns, bland annat på Spotify: https://open.spotify.com/episode/6kb2OMlEQtGmkrVSs6uy0U

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland