Robin Boheman.

Robin Boheman tar över vd-rollen: ”Det blir business as usual”

Från och med idag den 1 september är Robin Boheman ny verkställande direktör och koncernchef för Instalco. Per Sjöstrand, tidigare vd och grundare av Instalco, går vidare och tar från och med idag positionen som styrelseordförande i Instalco.

Robin Boheman, 37 år, var den allra först anställda i Instalco efter Per Sjöstrand och har varit en del av koncernledningen sedan starten. Robin arbetade 2014-2019 som förvärvs- och affärsutvecklingschef och utsågs 2019 till CFO för koncernen.

- Jag har varit med i utvecklingen av Instalco från att vi startade bolaget och har levt med det natt och dag sedan dess. Det allra viktigaste för mig nu är att driva Instalcoandan vidare efter hur vi har byggt upp bolaget, säger Robin.

- För sju år sedan fick jag frågan om jag ville vara med och bygga något nytt inom installationsbranschen och när jag fick se planerna för Instalco, visste jag att jag hittat rätt och att detta var bolaget för mig och jag har inte ångrat en sekund. Sedan dess har jag brunnit för vårt bolag, vår lite unika affärsmodell, speciella kultur och familjeanda med det mogna ledarskapet. För mig känns det väldigt viktigt att upprätthålla det när vi nu tar nästa steg in i framtiden.

Robin är född i Enskede i södra Stockholm och under uppväxten bodde familjen även två år i Maastricht i Nederländerna. Efter militärtjänst som plutonsbefäl på amfibieregementet i Vaxholm blev det studier vid Uppsala universitet där han har en magisterexamen i redovisning och finansiering. Därefter han bland annat arbetat med strategi- och affärsutveckling på Scania och som konsult på PwC.

Robin har alltid brunnit för utveckling, vare sig det gäller arbete, studier, socialt liv eller fysisk träning. Han har en förkärlek för konditionsidrott och så sent som för två år sedan kvalade han in till VM i triathlon på Hawaii. Där klarade han sitt eget mål att gå under tio timmar med fem minuter marginal. Men mest av allt njöt Robin av att delta i riktiga Ironman. Robin är allätare inom idrott men cykling, löpning, simning, styrketräning och skidåkning är favoriterna.

Tio minuters promenad från Instalcos huvudkontor i centrala Stockholm bor Robin med sambo Marielle och sin ettårige son Matheo.

Robins ledstjärna när han ska ta Instalco in i framtiden är att det alltså blir ”Business as usual”. Med andra ord vill han driva Instalco vidare på det sätt som det gjorts under de första sju åren. Men det finns vissa saker som Robin drivs av och vill utveckla inom bolaget i framtiden.

- Redan idag står vi rustade för den gröna omställning som sker i samhället där Instalcos hållbarhetsarbete är centralt. Det är vi som har kunskapen och förmågan att för kunden föreslå och genomföra de mest hållbara och energieffektiva installationerna. Det vill jag fortsätta att utveckla och jag är övertygad om att det kommer att vara avgörande i bygg- och installationsbranschen i framtiden.

- Instalco kommer att fortsätta att växa och leverera kvalitet till våra kunder både inom bygg- och installationsbranschen och till våra ägare på finansmarknaden. Vi kommer fortsatt att arbeta med förberedelserna för en geografisk expansion och att kontinuerligt leta efter intressanta närliggande verksamhetsområden. Självklart vill jag också driva Instalco mot att småningom ta steget till Large Cap-listan på börsen. Jag vill fortsätta att utveckla Instalco till ett storbolag utan att vi tappar vår kultur och familjeanda.

En enad styrelse och koncernledning står bakom tillsättandet av Robin Boheman som ny vd.

- Robin Boheman har sedan han anställdes arbetat tätt ihop med Per Sjöstrand. Styrelsen är mycket glad att Robin accepterat att ta över rollen som vd efter Per. Hans erfarenheter från koncernens förvärvsarbete och ekonomifunktion gör honom till en utmärkt efterträdare. Med Robin som ny vd säkerställer vi kontinuitet för Instalco, säger Olof Ehrlén, fram till idag styrelseordförande för Instalco.

130 lokala företag  i Sverige, Norge och Finland