Sex Instalcobolag i gemensamt projekt i Västerås

Sex Instalcobolag har samarbetat i ett gemensamt projekt vid bygget av Socialtjänstens hus i Västerås. Uppdraget har varit projektering och installation av sprinklersystem, ventilationsanläggning och styr- och reglersystem. Projektet har genomförts i samverkansentreprenad på uppdrag av NCC.

Uppdraget inom Instalco har utförts av Intec (projektering), Ventpartner, Dalab och Instamate (ventilation), Sprinklerbolaget (sprinkler) samt Automationsbolaget som ansvarat för styr- och reglertekniken.

Socialtjänstens hus stod klart i början av 2022 efter mindre än ett års arbete. Här samlas nu Västerås samtliga socialkontor tillsammans med förvaltningsledning och stödfunktioner i ett tio tusen kvadratmeter stort kontorshus. I fastigheten bredvid ligger socialtjänstens öppenvård.

- Vi startade produktionen i mars 2021 och allt var klart i början av 2022. Nyckeln till ett smidigt och snabbt arbete har varit att kunna använda kompetens från olika Instalcobolag., säger Emil Bergquist, vd på Ventpartner i Västmanland.

Ett fokus har varit att kunna lösa inomhusklimatet på ett så ekonomiskt och energieffektivt sätt som möjligt. Ventpartner har i denna lösning använt ett Lindinvent-system, ett system som är variabel- och behovsstyrt, vilket ger en god ekonomi då det är ytterst energieffektivt.

Kontorshuset är en hållbar byggnad som är uppförd enligt Miljöbyggnad Silver med ett bra klimatskal och låg energiförbrukning.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland