Sprinklerbolaget får uppdrag när Lindab storsatsar med nya lokaler

När Lindab AB storsatsar med nya lokaler vid sitt huvudkontor utanför Båstad har Instalcos dotterföretag Sprinklerbolaget fått uppdraget att utföra all sprinklerinstallation.

Lindab moderniserar och utökar sina ytor i en storsatsning på Bjärehalvön. Totalt är det tre projekt där Sprinklerbolaget Syd AB, inledningsvis som konsultuppdrag, har gjort projektering och därefter installation av sprinklersystem. Lindab storsatsar i sina byggnader på Bjärehalvön och expanderar sitt höglager (cirka 20 meter högt) och inreder en yta till att bli ett så kallat Experience Center. En tidigare outnyttjad yta på 1800 kvadratmeter ska bli showroom, personal- och sociala ytor.

Till detta utförs även tillbyggnad av projekt Area 71 som omfattar om och tillbyggnad av befintliga lagerytor. Det beskrivs som en av de största investeringsprogram i Lindabs historia.

— Lindab är stor aktör, både lokalt och globalt när det kommer till tillverkning av stålkonstruktioner och ventilationsmaterial som produceras på deras anläggning ute i på Bjärehalvön. Vi är glada att vi är en del av den stora expansionen som de gör just nu, säger Thomas Hyllèn Olsson, vd på Sprinklerbolaget Syd. 

Projektet pågår och beräknas vara klart till sommaren.

Sprinklerbolaget har rikstäckande verksamhet inom aktiva brandskydd och vattensprinklersprinklersystem. Bolaget erbjuder såväl projektering som installation, service och underhåll av automatiska släcksystem med tyngdpunkt på vattensprinkler. Sprinklerbolaget grundades 2007 och är idag uppdelat i två bolag, Sprinklerbolaget Syd med huvudkontor i Helsingborg och Sprinklerbolaget Stockholm med huvudkontor i Sala.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland