Intec är Instalcos teknikkonsulter.

Teknikkonsulterna Intec nu etablerade över hela Sverige

För ett år sedan lanserade Instalco affärsområdet Teknikkonsult med dotterbolaget Intec som central aktör. Intec har sedan starten växt till 230 medarbetare och finns nu etablerade på 20-talet orter runt om i Sverige.

Konsulterna i Intec är ingenjörer inom de huvudsakliga teknikområdena el, ventilation, VS, energi, industri och brandskydd. Kärnverksamheten är projektering och bolaget utför även andra tjänster som exempelvis besiktning, installationssamordning, miljösamordning, riskhantering, kalkyl och utredning.

- Genom en satsning på egna teknikkonsulter har vi möjlighet att nå våra kunder i ett tidigare skede och tillsammans kan vi arbeta fram de mest hållbara och energieffektiva lösningarna vid nybyggnationer och renoveringar. På det här sättet kombinerar vi teori och praktik på ett sätt vi inte tidigare har kunnat göra, säger Robin Boheman, vd Instalco.

Intec har under året haft en intensiv tillväxtresa och finns nu etablerade i en decentraliserad organisation genom 11 bolag över hela Sverige.

- Intec är teknikkonsulter inom fastighet och industri och arbetar inom alla teknikområden och skeden, allt från idé till förvaltning. Just nu ser vi en fortsatt växande marknad och speciellt en ökning inom industri- och yrkeslokaler och intresset för Intec är stort, säger Anders Lundin, affärsområdesansvarig för Instalco Teknikkonsult och vd i Intec.

Under det första året har Intec haft över 1200 uppdrag där två exempel är projekteringen av utbyggnad av Högdalsdepån för tunnelbanan i Stockholm och det rikstäckande avtal inom risk och
brand på tre år med WAP Holding som driver 70 padelhallar i Sverige. Avtalet innefattar systematiskt brandskyddsarbete med inventering, licensiering och service.

Med sina ingenjörstjänster fortsätter nu Intec att utveckla sin landsomfattande organisation samt planera för en breddning till nya geografiska områden.


Fakta Intec 2021

Antal Intec-bolag: 11
Antal städer: 20
Antal medarbetare: 230
Antal uppdrag: 1200
Antal kunder: 300
Typ av kunder: Stat, kommun, region, entreprenörer, fastighetsutvecklare, industrier mm

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland