Tomas Börgesson ny vd på Orab

Tomas Börgesson är från och med 1 september ny vd på Instalcos bolag Orab Entreprenad AB i Gävle. Tomas har lång och gedigen erfarenhet från branschen och kommer närmast från Instalcobolaget Nordpipe Composite Engineering (NCE) där han haft positionen som Sverigechef.

Tomas har en bakgrund som civilingenjör och har arbetat 25 år inom installationsbranschen med inriktning mot industri och kraftvärme. Bland annat har han varit vd på Radscan och de senaste två åren på NCE där han ansvarat för att etablera det svenska dotterbolaget.

- Jag ser stora möjligheter i den här rollen och Orab är ju ett välkänt företag inom branschen med gott rykte. Vi har ett fantastiskt gäng medarbetare på bolaget med stor kompetens inom området. Marknadssituationen ser bra ut med många och stora industriprojekt under planering där Orab ska vara med som samarbetspartner, säger Tomas.

Rekryteringen av Tomas har gjorts internt inom Instalco.

- Vi är mycket glada att ha Tomas på plats med den erfarenhet och kompetens han har. Det här är ett fint exempel på hur Instalcomodellen fungerar då vi kan göra mycket bra interna rekryteringar. Det är också ett moget ledarskap från NCE:s vd Dan Björkskog som ser Instalco-helheten i den här rekryteringen, säger Johan Larsson affärsområdeschef för Instalco Norr och Industri.

Orabs tidigare vd Stefan Larsson kommer att gå i pension vid årsskiftet.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland