Två Instalcobolag får gemensamt uppdrag vid Sergels torg

Instalcobolagen Rörgruppen och Ohmegi har fått förtroendet att delta i ombyggnationen av Sergelhuset vid Sergels torg i Stockholm.

Rörgruppens VS-arbeten och Ohmegis elinstallationer gäller utförandeentreprenad åt NCC där Vasakronan är fastighetsägare. Uppdraget gäller en del av kvarteret Hästskon 12, även kallad Sergelhuset. Det gemensamma ordervärdet uppgår till 54 miljoner.

Kvarteren vid Sergels torg genomgår nu en stor förvandling. Fastigheterna från 1960-talets omvandling av Stockholms city ska nu renoveras till moderna lokaler för kontor, hotell, bostäder och handel med mer liv och rörelse. Det nya området ska fortsatt ha den modernistiska visionen från tidigare men ska nu utvecklas till en levande stadsmiljö och mötesplats.

- Vi är glada över att få fortsatt förtroende att göra viktiga installationer åt NCC. I det här fallet bidrar vi till utvecklingen av ett modernare, säkrare och mer levande område mitt i Stockholms city, säger Göran Johnsson VD på Rörgruppen.

Uppdraget för Rörgruppen och Ohmegi gäller M-huset E03 längs Malmskillnadsgatan som omfattas av ombyggnad och påbyggnad. Arbetet inleds hösten 2018 omfattar 28 000 kvm och ska vara färdigställt sommaren 2020.

- Det här är ett samhällsutvecklingsprojekt med tekniska installationer i ett av Stockholms bästa lägen. Ohmegi och Rörgruppen kommer tillsammans med NCC och Vasakronan att skapa en hållbar byggnad som ska få LEED Platina-certifiering vilket är en av de högsta miljömärkningarna ett hus kan få, säger Fredrik Ifwer, VD på Ohmegi.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland