Lippulaiva shoppingcenter.

Två Instalcobolag i gemensamt uppdrag i Helsingfors

Instalcos bolag LVI-Urakointi Paavola och Twinputki i Finland har fått i uppdrag att göra VS- och sprinklerinstallationer vid utbyggnaden av ett shoppingcenter i Helsingfors.

Uppdraget med ett ordervärde på cirka 50 miljoner kronor gäller utbyggnaden av det befintliga shoppingcentret Lippulaiva i Esbo i utkanten av Helsingfors. Beställare av uppdraget är Skanska där slutkunden är fastighetsägaren Citycon.

- Det här projektet är viktigt på flera sätt, dels en indikation på att marknaden i Helsingfors med nyinvesteringar är stark, dels att projektet är ett fint exempel på hur samarbetet mellan de finska Instalcobolagen fungerar, säger Robin Boheman, CFO i Instalco.

Det befintliga shoppingcentret Lippulaiva ligger i det snabbt växande Espoonlahti-området. Ett helt nytt, modernt och urbant köpcentrum, dubbelt så stort som det gamla centrumet, med totalt ett 80-tal butiker ska byggas i anslutning till en ny tunnelbanestation och bussterminal.

LVI-Urakointi Paavola och Twinputki är två av Instalcos tolv dotterbolag i Finland. Båda är specialister inom sina respektive områden VS-installationer respektive sprinkler och har Helsingfors som sin huvudsakliga marknad.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland