Vallacom bygger Riksbyggens största solcellsansläggning

Instalcobolaget Vallacom har fått uppdraget som totalentreprenör när Riksbyggen ska anlägga sin största solcellsanläggning i Sverige. Projektet ska bli ett Hållbarhetsklassat Instalcoprojekt.

Vallacom står som totalentreprenör när 23 tusen kvadratmeter tak ska bytas på 37 hus i bostadsrättsföreningen Opalen i Norrköping. I samband med takbytet installeras även 5 200 kvadratmeter solpaneler som ska göra föreningen självförsörjande på el under dagtid på sommaren. Totalt är det 647 lägenheter som kommer att kunna använda elen från solpanelerna.

- Det här är den största solcellsansläggningen som Riksbyggen kommer att ha och totalt är den installerade effekten över 1 megawatt, säger Henrik Ahlin, marknadschef på Vallacom.

Dessutom planeras det för en eventuell utökning av antalet laddstolpar för elbilar som ska kunna ladda med egenproducerad el. I entreprenaden ingår även ett Energyhub-system i varje hus för att kapa effekttoppar och elkostnader.

Som totalentreprenör har Vallacom fått uppdraget att ansvara för projektering, installation och driftsättning. Vallacom har ett långvarigt samarbete med Riksbyggen och har byggt solenergianläggningar åt dem sedan 2014.

Projektet ska bli ett Hållbarhetsklassat Instalcoprojekt och har nu startat under hösten med beräknat slutställande 2023.

 

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland