VVS-metoder klar med försäljningsanläggning åt Porsche

Nyligen öppnade den tyska sportbilstillverkaren Porsche en nytt försäljningsanläggningen i Danderyd i Stockholm. Instalcos bolag VVS-metoder har gjort rörentreprenaden i fastigheten, bland annat med över en mil golvvärmerör.

Den nya försäljningsanläggningen i Danderyd är Porsches största i Norden och rymmer utställningshall för nya och begagnade bilar, tvätthall, verkstadsplatser och kontorsyta.

VVS-metoders uppdrag har varit att göra installationerna för värme, kyla, vatten och avlopp i fastigheten. Det 7 000 kvadratmeter stora huset värms i princip helt upp med golvvärme.

- Att värma upp en sådan här stor anläggning med golvvärme kräver ett speciellt arbete under byggnationen. Till exempel har vi installerat 12 kilometer golvvärmerör i tre plan och bara satt in ett fåtal radiatorer i hela anläggningen, säger Jonathan Rios, som varit lagbas och montör på plats.

I källarplanet har VVS-Metoder installerat en komplett undercentral kopplad till fjärrvärmenätet och på taket har man installerat en kylmaskin som försörjer fastigheten med kyla.

- Fastigheten är nu överlämnad till en mycket nöjd kund och vi är stolta över att ha varit med i byggnationen av den här premiumfastigheten åt Porsche, säger Daniel Fili, vd på VVS-metoder.

Beställare av VVS-metoders installationsarbeten har varit Tuve Bygg som haft uppdrag att bygga fastigheten åt Porsche och Din Bil Sverige AB.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland