Nyheter

RP Montage

Smältvatten från Årefjällen används som kyla i fabrik

Den kalla Indalsälven fylls hela tiden på med smältvatten från fjällvärlden. I ett unikt projekt används vattnet för kyla i Nord-Locks fabrik i Mattmar mellan Åre och Östersund. Instalcobolaget RP Montage & Energipartner har varit med och tagit fram…

2024-07-11 Projekt
Zenisk 2

Eget program hjälper kunderna att vara mer hållbara

Instalcos teknikkonsultbolag Zenisk, dotterbolag till Intec, är nischat sinom ljusdesign. Bolaget har utvecklat ett eget verktyg – en specialframtagen mjukvara för att mäta, förstå och presentera hållbarhetseffekten av designmässiga och tekniska bely…

2024-07-04 Dotterbolag
VFB 1 Komprimerad

Samma kund i över 50 år

Ett av de tydligaste kännetecknen för ett Instalcobolag är långa kundrelationer. Nöjda kunder är återkommande kunder, och med hög kundnöjdhet skapas tillväxt och lönsamhet. Instalcobolaget Ventilationsförbättringar i Malmö AB (VFB) är ett sådant exem…

2024-06-27 Dotterbolag
MR Rör 4

MR Rör växer med fokus på proaktiv service

Instalco är i grunden ett bolag med fokus på projektering och tekniska installationer. Under åren har andelen serviceuppdrag ökat mer och mer. Under 2023 uppgick service till totalt 30 procent av omsättningen. Ett Instalcobolag med fokus på service ä…

2024-06-19 Dotterbolag
Instalco Installerar I Docks I Malmö

Instalco får installationsuppdrag i Malmös nya landmärke

Fyra Instalcobolag har fått ett gemensamt installationsuppdrag vid nyproduktion av 160 lägenheter i Malmö. Avtalet har ett gemensamt ordervärde för Instalco på cirka 100 miljoner.

2024-06-12 Projekt
Johanneshov 11 Kopia

Instalco satsar inom automation med nytt affärsområde

Instalco startar ett nytt affärs- och verksamhetsområde inom fastighetsautomation. Centralt i den nya satsningen blir det nystartade bolaget Inmatiq med specialisering inom automationslösningar för fastighet och industri.

2024-05-23 Start-up
Anders Lundin Och Fredrik Hautau

Instalco startar nytt affärsområde för automation

Instalco startar ett nytt affärs- och verksamhetsområde inom fastighetsautomation. Centralt i den nya satsningen blir det nystartade bolaget Inmatiq med specialisering inom automationslösningar för fastighet och industri.

2024-05-23 Start-up
Instalco Får Uppdrag Åt Stockholm Exergi

Sex Instalcobolag samarbetar i uppdrag åt Stockholm Exergi

Instalcobolaget EKTK AB har tecknat avtal med Stockholm Exergi gällande elarbeten vid Värtaverket i Stockholm. Till sin hjälp har EKTK ytterligare fem Instalcobolag delaktiga i uppdraget.

2024-05-15 Projekt
Östgöta 18

Danske Bank tar upp bevakning på Instalco

Det nordiska investmentbanken Danske Bank har inlett finansiell analys och täckning av Instalco och har släppt sin första rapport. Sedan tidigare bevakas Instalco av ABG, Carnegie, DNB, Kepler Cheuvreux, Nordea och SEB.

2024-05-08 Kapitalmarknad
Stamma2024

Instalco Play: Vd-anförande vid Instalco årsstämma

Instalcos vd Robin Boheman summerade verksamhetsåret 2023 i sitt vd-anförande vid Instalcos årsstämma 5 maj. Se anförandet i Instalco Play.

2024-05-07 Kapitalmarknad
Q1koncernwebb

Stabil utveckling för fortsatt långsiktighet

VD Robin Boheman kommenterar kvartalet Q1 2024: I nuvarande marknad är jag stolt över att vi under det första kvartalet levererar en stabil omsättning, lönsamhet och EBITA-marginal – i linje med samma kvartal föregående år. Det är glädjande att se hu…

2024-05-03 Kapitalmarknad
Norrtechprojekt

Energisparprojekt åt bostadsrättsföreningar allt vanligare

Energibesparande åtgärder åt bostadsrättsföreningar är ett vanligt uppdrag för Instalco. Ett talande exempel är när Instalcobolaget Norrtech VVS & Industri i Umeå utförde ett projekt som nu spar 1 500 megawattimmar årligen åt bostadsrättsföreningen B…

2024-04-23 Hållbarhet
Istech Nytt Instalcobolag I Norge

Istech nytt Instalcobolag i Norge

Instalco startar ett nytt dotterbolag i Norge - ISTech AS i Lillehammer. Bolaget har fokus på fastighetsautomation, energieffektivisering och smart byggnadsteknik.

2024-04-17 Start-up
Startbild Hopp

Instalcoträningen en del i hållbarhetsarbetet

Inom Instalco värnar vi våra medarbetares hälsa och säkerhet och eftersträvar att skapa en arbetsmiljö präglad av trivsel, gemenskap och god hälsa. Under våren erbjuder vi koncernens samtliga 6 200 medarbetare att delta i det gemensamma hälsoprogramm…

2024-04-08 Corporate
Östgöta 16

Önnefors Rör blir en del av Instalcobolaget LG Contracting

Instalcobolaget LG Contracting utökar sitt erbjudande i Västra Götalands län genom förvärv av verksamheten i Önnefors Rör AB.

2024-03-27 Dotterbolag
Ar2023

Instalco årsredovisning 2023 publicerad

Nu finns Instalcos årsredovisning för 2023 publicerad. I årsredovisningen presenteras 2023 års verksamhet tillsammans med hållbarhetsrapporten, förvaltningsberättelsen och den finansiella informationen.

2024-03-21 Corporate
Thumbnail Construction Summit

”Installationsbranschen är central i den gröna omställningen”

Instalcos vd Robin Boheman var en av talarna vid Construction Summit 2024 i Stockholm. Här gav han sin och Instalcos syn i två paneldebatter med ämnena ”Tuffa tider för byggbranschen – hur ser vägen framåt ut?” och ”Byggkonjunkturen - finns det hopp…

2024-03-20 Corporate
Bild Prm

Fem Instalcobolag i gemensamt biogasprojekt

Fem Instalcobolag har fått ett gemensamt uppdrag att leverera projektering och installation av el, VS och ventilation vid bygget av en ny biogasanläggning i Östersund. Beställare av projektet är Purac.

2024-03-13 Projekt
Lars Kristiansen Lund Elektro Kare Henning Asly Instalco

Instalco förvärvar i södra Norge

Instalco förvärvar Lund Elektro AS och blir därmed fullt multidisciplinära i sitt erbjudande i Kristiansand, Norge. Lund Elektro är en totalleverantör av elektriska installationer i Agderregionen med bas i Kristiansand.

2024-03-07 Dotterbolag
Helsinki Cathedral 4189825 1280

Instalcos konsultverksamhet etableras i Finland

Instalcos teknikkonsultverksamhet som drivs av dotterbolaget Intec etableras nu med ett första bolag i Finland. Etableringen på den finska marknaden inleds i Helsingforsområdet.

2024-03-01 Start-up
Instalco Far Uppdrag Nar Stockholms Tunnelbana Byggs Ut Foto Frankgruppen

Instalco får uppdrag när Stockholms tunnelbana byggs ut

Instalcobolaget Ohmegi Elektro AB har fått uppdrag att utföra elinstallationerna vid bygget av en ny station i Stockholms tunnelbana. Kontraktet är skrivet med NCC som på uppdrag av Region Stockholm bygger station Hagastaden. Ordervärdet är cirka 90…

2024-02-28 Projekt
Instalco10arny2

Instalco firar tio år – 2014-2024

Instalco föddes en februaridag 2014. Under den här tioårsperioden har Instalco etablerat sig som en av de största spelarna i den nordiska installationsbranschen.

2024-02-21 Corporate
Instalco Köpingar 39

Tio år av decentraliserad framgång

VD Robin Boheman kommenterar kvartalet Q3 2023 och bokslutskommunikén januari – december 2023. Just idag, den 15 februari, för tio år sedan grundades Instalco genom ett samgående och förvärv av våra fem första installationsbolag.

2024-02-15 Kapitalmarknad
Borealis Stenungsund

Instalcobolag i nytt ställningsuppdrag

Instalcobolaget Enter Ställningar har fått uppdrag av Borealis Sverige att utföra löpande ställningsmontage vid deras anläggning i Stenungsund. Uppdraget gäller åren 2024-2029.

2024-02-12 Projekt
Solyx Vallacom Webb

Solyx blir en del av Instalcobolaget Vallacom

Instalcobolaget Vallacom AB breddar sitt erbjudande genom förvärv av huvuddelen av aktierna i solcellsföretaget Solyx AB. Förvärvet är ett steg på vägen för att möta den växande efterfrågan för lösningar inom förnybar energi.

2024-02-08 Dotterbolag
1

Finsk svaveldepå får ny modern form och innehåll

Den gamla svaveldepån K21 i Uleåborg, i norra Finland, byggs om till moderna lägenheter och kontor. Instalcobolaget Sähkö-Arktia Oy ansvarar för elinstallationerna i det unika projektet.

2024-02-01 Projekt
Sthlm 25

Vi söker kvalificerade medarbetare till Instalcos dotterbolag

Inom Instalco samlar vi de främsta företagen i installationsbranschen, idag fler än 130 bolag i Sverige, Norge och Finland. Det innebär också att vi har bland de främsta medarbetarna, över 6 000 av dem.

2024-01-23 Corporate
Instalco Installerar I Okern Skole Illustration Veidekke

Instalcouppdrag åt Veidekke och Oslobygg

Instalcobolaget Romerike Elektro AS har skrivit avtal som totalentreprenör gällande elarbeten vid bygget av en ny skola i Oslo. Uppdraget ska utföras åt Veidekke Entreprenør AS och Oslobygg KF och kontraktet har ett värde om cirka 120 miljoner norska…

2024-01-17 Projekt
Robin 13 Fixad 2

Robin Boheman summerar de tio första åren med Instalco

Instacos vd och koncernchef Robin Boheman är gäst i Penserpodden Här summerar han de första tio åren för Instalco, förklarar Instalcomodellen och blickar mot det kommande decenniet.

2024-01-08 Corporate
Dramaten

Säkrar avbrottsfri kraft på Dramaten

Instalcobolaget JN Kraft har i ett projekt varit med och säkrat avbrottsfri elkraft på nationalscenen Dramaten i Stockholm. Lösningen innebär att Dramaten är en av de scener i Sverige som ligger i framkant inom området avbrottsfri strömförsörjning.

2023-12-21 Projekt
Instalco Far Nytt Uppdrag Vid Kontor Och Logistikcenter Illustration Axis

Instalco får nytt uppdrag vid kontor och logistikcenter

Instalcobolaget Insta El i Malmö har fått uppdrag att utföra projektering och installation av el vid bygget av Axis Opera, ett nytt kontor och logistikcenter på Brunnshög i Lund. Avtalet har ordervärde på cirka 65 miljoner kronor för Instalco.

2023-12-14 Projekt
Instalco Tecknar Stallningsuppdrag Med Sodra Foto Sodra Cell

Instalco tecknar nytt ställningsuppdrag

Instalcobolaget Enter Ställningar AB har tecknat kontrakt med Södra Cell gällande ställningsmontage vid massabruket i Mörrum utanför Karlshamn. Ställningsmontaget görs för att Södra Cell ska kunna utföra installationer och service i anläggningen. Ord…

2023-11-28 Projekt
Instalco Ursvik 26

Instalco öppnar ny webbplattform

Som en del i Instalcos nya varumärkesstrategi öppnar koncernen nu en ny webbplattform på instalco.se. Den nya plattformen har syftet att stärka kommunikationen med Instalcos huvudmålgrupper; kunder, entreprenörer, medarbetare och investerare.

2023-11-27 Corporate
Intec Ovau

Intec breddar utbudet inom ljusdesign

Instalcos teknikkonsulter Intec breddar nu sitt erbjudande inom ljusdesign och startar upp verksamhet även i Sverige. Det görs genom det nystartade bolaget Ovau med bas i Stockholm.

2023-11-21 Start-up
SÄT

Instalco breddar industrierbjudandet i Finland

Instalco förvärvar Sähkö-Äijät Teollisuus Oy och förstärker sitt industriella erbjudande mot kund i Finland. Bolaget med säte i Jämsä-regionen i centrala Finland omsätter cirka 2,1 miljoner euro och har 24 anställda.

2023-11-16 Dotterbolag
Riksarkivet Härnösand

Instalcobolag får uppdrag vid nya Riksarkivet

Instalcobolaget Kempes El har fått uppdrag att utföra elinstallationer vid nybyggnationen av det nya Riksarkivet i Härnösand. Beställare är Peab som på uppdrag av Specialfastigheter bygger arkivet. Ordervärdet för Instalco är cirka 70 miljoner.

2023-11-14 Projekt
Robin

"Stark avslutning på det tredje kvartalet"

VD Robin Boheman kommenterar kvartalet 2023: Det tredje kvartalet avslutades starkt och resulterade i en god utveckling för Instalco då vår lönsamhet växte mer än omsättningen. Som ett resultat av semestertider är årets tredje kvartal en säsongsmäss…

2023-10-27 Kapitalmarknad
instalco-turné-23.jpg

Tidseffektivt skolprojekt med energioptimering i fokus

Sommaren 2023 var en hektisk period för Instalcobolaget VFB i Malmö. På tio veckor genomfördes projekt Katedralskolan i Lund med stor energioptimering i fokus.

2023-10-19 Projekt
instalco-faar-renoveringsuppdrag-av-hotell-i-stockholm.jpeg

Instalco får uppdrag vid hotellrenovering

Instalcobolagen Rörgruppen AB och Ohmegi Elektro AB har fått ett gemensamt uppdrag att utföra installationsarbeten av VS och el vid ett omfattande renoveringsprojekt av Scandics hotell i Värtahamnen i Stockholm. Det gemensamma ordervärdet för Instalc…

2023-10-12 Projekt
boas-webbsida-webb.jpg

Instalco förstärker sitt industrierbjudande

Instalco förvärvar Boas Industriservice AB och kompletterar erbjudandet för sin industrigrupp. Bolaget med säte i Södertälje omsätter cirka 73 miljoner kronor och har 50 anställda.

2023-10-06 Dotterbolag
vasteras_akutsjukhus_medium_05.jpg

Instalco projekterar Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås

Tre Instalcobolag har tecknat ett gemensamt uppdrag gällande projektering för Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås.

2023-10-05 Projekt
bogesunds-hjs.jpg

HJ:s El & Maskinservice blir en del av Instalcobolaget Bogesunds El & Tele

Instalcobolaget Bogesunds El & Tele i Ulricehamn breddar sitt utbud genom förvärv av verksamheten i HJ:s El & Maskinservice och stärker därmed sin position i Borås med omnejd.

2023-09-28 Dotterbolag
lundellska-skolan-foto-anders-bobert.jpg

Projekt med fokus på återbruk

Kronåsen i Uppsala är ett ombyggnads- och återbruksprojekt, där Uppsala universitets tidigare lokaler håller på att anpassas till en modern, kommunal gymnasieskola för 1 400 elever. Två Instalcobolag är delaktiga i projektet – Intec Mitt ansvarar f…

2023-09-20 Projekt
instalco-faar-uppdrag-i-construction-city.jpg

Instalcobolag i uppdrag i Construction City i Oslo

Instalcobolaget Lysteknikk Elektroentreprenør AS har fått uppdrag gällande projektering och installation av el vid nybyggnation av kontorsbyggnaden Construction City i Oslo.

2023-09-14 Projekt
urdklimasandneswebb.jpg

Instalco förvärvar och expanderar i södra Norge

Instalco förvärvar URD Klima Sandnes AS och etablerar sig därmed i Stavanger samt förstärker erbjudandet i södra Norge. Bolaget med säte i Sandnes omsätter cirka 85 miljoner kronor och har 25 anställda.

2023-09-11 Dotterbolag
instalco-installerar-vid-hogdalenverket.jpg

Instalco får uppdrag åt Stockholm Exergi

Instalcobolagen EKTK och App Start-Up har tecknat avtal med Stockholm Exergi gällande åtgärder vid Högdalenverket i Stockholm. Uppdraget innefattar el- och styrsystem med ett ordervärde av cirka 30 miljoner.

2023-09-07 Projekt
lvi-paavola-2-webb.jpg

Hög efterfrågan på effektiva energilösningar

I Finland görs en statlig satsning på att stödja energieffektiva lösningar vid nybyggnation av fastigheter. Instalcobolaget LVI-Urakointi Paavola är ett av de företag som bidragit till satsningen genom ett större lägenhetsprojekt i Pasila i Helsingfo…

2023-09-05 Projekt
pasilan-peruskoulu.jpg

Tre finska Instalcobolag i samarbete vid skolbygge

Instalcobolagen Uudenmaan LVI-Talo, Twinputki och Milvent har fått ett gemensamt installationsuppdrag vid nybyggnation av Böle skola i Helsingfors. Samarbetspartners och uppdragsgivare i projektet är byggbolaget Jatke Toimitilat och Helsingfors stad.

2023-08-31 Projekt
penserwebbq2webb.jpg

Robin Boheman kommenterar Q2 i Penser Studio

Hur kunde Instalco växa 5,5 % organiskt trots en utmanande marknad, med bibehållna marginaler? Vad är status idag för M&A-pipeline och hur ser finansieringssituationen ut? Instalcos vd Robin Boheman gästar Penser Studio efter rapporten för det andra…

2023-08-25 Kapitalmarknad
avent-tecknar-avtal-med-skb.jpg

Instalco får uppdrag åt Svensk Kärnbränslehantering

Instalcobolaget Avent AB i Kalmar har fått uppdrag av Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) att utföra installationer av ventilationssystem vid Clab, Centralt mellanlager för använt kärnbränsle. Uppdraget har ett ordervärde av cirka 27 miljoner.

2023-08-24 Projekt
instalco-dalarna-14.jpg

Delårsrapport januari - juni 2023

VD Robin Boheman kommenterar kvartalet: Omsättningen för det andra kvartalet uppgick till 3 832 (3 102) miljoner kronor, motsvarande en tillväxt om 23,5 procent. EBITA för kvartalet uppgick till 296 (250) miljoner kronor, motsvarande en EBITA-marg…

2023-08-22
moi-ror.jpg

Banade väg för Hållbarhetsklassade Instalcoprojekt i Norge

När Kristiansands kommun gjorde en storsatsning på ett nytt skolcentrum med tre skolor på samma område fick Instalcobolaget Moi Rör VS-uppdraget. Projektet blev Norges första Hållbarhetsklassade Instalcoprojekt – Tangvall skolcenter.

2023-08-17 Projekt Hållbarhet
hjorten.jpg

Två Instalcobolag i renoveringsuppdrag i Östersund

Instalcobolagen RP Montage & Energipartner och TC Kraft har fått ett gemensamt uppdrag att utföra installationer av el och VS vid ett omfattande renoveringsarbete av cirka 200 lägenheter i Östersund. Uppdraget utförs åt NCC och Östersundshem och har…

2023-08-15 Projekt
kompressorteknik-web.jpg

Lösningarna som spar energi åt bryggerijätten

Instalcobolaget Kompressorteknik fick uppdraget att energieffektivisera Spendrups bryggeri i Grängesberg. Genom innovativa produktlösningar kunde Kompressorteknik skapa besparingar åt kunden. Inte minst genom sänkta energikostnader och högre utnyttja…

2023-08-09 Projekt Hållbarhet
emil-gustafsson2.jpeg

Udda uppdrag bland djuren på Skansen

Instalco erbjuder en bred palett av installationsuppdrag. Nyligen har ett unikt installationsuppdrag bland björnar och hästar avslutats. Det är dotterbolaget JN Kraft som haft i uppdrag att installera två nya transformatorer och ett lågspänningsställ…

2023-08-03 Projekt
img_1104-fix.jpg

Lång kundrelation gav uppdrag med hållbarhet i alla led

När träningsföretaget Casall ville bygga en ny fastighet i Norrköping fick Instalcobolaget Rörmokaren i Norrköping uppdraget att utföra samtliga VVS-arbeten. Projektet har haft genomgående miljöfokus och bland annat installerades cirkulära duschar me…

2023-08-01 Projekt Hållbarhet
instalco-dalarna-102.jpg

Intec projekterar för framtidens skolor

Instalcos teknikkonsultbolag Intec har ett uppdrag som samordnare för ett större projekt som kommer att pågå under tio års tid. Projektet inkluderar tre skolor som ska genomgå omfattande renovering och nybyggnation. Beställaren Gagnefs Kommun har amb…

2023-07-27 Projekt
instalco-turné-41.jpg

Kepler Cheuvreux tar upp analys av Instalco

Det europeiska aktiemäklarhuset Kepler Cheuvreux har inlett finansiell analys och täckning av Instalco och har släppt sin första rapport. Sedan tidigare bevakas Instalco av DNB, SEB, Carnegie, Nordea, ABG och Erik Penser Bank.

2023-07-25 Kapitalmarknad
michael-fousert-tgpvjz-yw6q-unsplash.jpg

Allt fler uppdrag att installera laddboxar

Instalcobolaget Nihlén Elmontage installerade 100 laddboxar i ett projekt åt Kaptenens Samfällighets­förening i Göteborg. Nihlén är ett av flera Instalco­bolag som växer inom området och utför allt fler installationer av laddboxar för den gröna omstä…

2023-07-19 Projekt
opalennorrko-ping-riksbyggen2.jpg

Specialister på solenergi och energilagring

Instalcobolaget Vallacom i Linköping är en av pionjärerna inom solceller och elbilsladdning. Bolaget har även hög kompetens inom energilagring, belysning och styrningar. Med samlad kunskap kan Vallacom ge sina kunder optimala lösningar.

2023-07-11 Projekt Hållbarhet
morrum.jpg

Solceller på skoltaket ett självklart val

Instalcobolaget Elinstallationer i Karlshamn har varit en central aktör vid byggnationen av Mörrums nya skola. Bolaget var med, både på ett brett och djupt plan i partneringprojektet där de utförde projektering och ansvarade för samtliga elinstallati…

2023-07-07 Projekt
lidingo.jpg

90-åringen ordnar elförsörjningen åt Lidingöloppet

Anrika Lidingö Elektriska fyller 90 år 2023. Under jubileumsåret levererar Instalcobolaget för första gången tjänster till Lidingöloppet – världens största terränglopp.

2023-07-05 Projekt
two-instalco-companies-in-collaboration-for-a-new-assignment-in-ilmala-helsinki.jpg

Två Instalcobolag i samarbete i nytt uppdrag i Helsingfors

Två finska Instalcobolag är delaktiga i byggnationen av en innovativ kontorsbyggnad i Helsingfors. Uudenmaan Lvi-Talo och Milvent har fått uppdraget att i nära samarbete installera värme, kyla, sanitet och ventilation i Ilmalan Aura. Uppdraget ska ut…

2023-06-29 Projekt
raddaostersjon23.jpg

Samarbete för ett renare vatten i Östersjön

Instalco och Naturskyddsföreningen samarbetar för ett renare vatten och för att minska förekomsten av läkemedel i naturen. Samarbetet syftar framför allt till att skydda Östersjön och våra andra livsviktiga vatten i Sverige. Under 2023 ligger fokus p…

2023-06-26 Hållbarhet
zenisk.jpg

Intec växer genomför förvärv av ljusdesignbolaget Zenisk AS

Instalcos teknikkonsult Intec förvärvar norska Zenisk AS – ett prisbelönt ljusdesignkontor. Förvärvet är ett strategiskt komplement till Intec och utgör grunden för deras erbjudande inom belysningsdesign. Det innebär också att Intec nu växer vidare i…

2023-06-21 Dotterbolag
tofta1.jpg

Lägenhetsprojekt med fokus på låg energiförbrukning

Instalcobolaget Tofta Plåt och Ventilation har arbetat med lägenhetsprojektet nya Kvibergshuset vilket tidigare i år var nominerat till priset Årets Bygge. Låg energiförbrukning var ett tydligt fokus i hela projektet.

2023-06-15 Projekt
instalco-tecknar-ramavtal-med-jm.jpg

Instalcobolag tecknar ramavtal med JM

Instalcobolagen PoB:s Elektriska och El-Pågarna har gemensamt tecknat ett nytt treårigt ramavtal med JM gällande elinstallationer vid kommande bostadsbyggen.

2023-06-08 Dotterbolag Projekt
timab-2-webb.jpg

Kyla och värme i samma lösning

Nyinvigda Ica Maxi Stormarknad i Åkersberga norr om Stockholm har en unik lösning levererad av Instalcobolaget Timab. I butiken är kylmaskinen för livsmedel den enda uppvärmningen för hela fastigheten. Det betyder att butiken är helt självförsörjande…

2023-06-05
img_8308.jpg

Milvent Oy nytt Instalcobolag i Helsingfors

Instalco startar det nya finska installationsbolaget Milvent Oy. Bolaget är en ”spinoff” från Instalcobolaget Pohjanmaan Talotekniikka och deras tidigare Helsingforsfilial Pohjanmaan Talotekniikka Etelä Oy.

2023-06-01 Dotterbolag
bildspel-17.jpg

Instalco i skolsamarbete i Bergen

Instalcobolagen FN Elektro & Ventilasjon och Grevstad & Tvedt VVS samarbetar i ett uppdrag gällande renovering och utbyggnad av Askøy gymnasieskola i norska Bergen. Uppdraget gäller projektering och installation av el, VS och ventilation.

2023-05-24 Projekt
elektro-vaesterbotten-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco breddar sig i Umeå

Instalco breddar sitt utbud i Västerbotten och området kring Umeå genom förvärv av Elektro Västerbotten AB. Bolaget kompletterar med sin elverksamhet de tidigare Instalcobolagen Rikelektro och Norrtech i området.

2023-05-17 Dotterbolag
vdanforandestamma23.jpg

Vd-anförande Instalco årsstämma 2023

Instalcos vd Robin Boheman summerade verksamhetsåret 2022 i sitt vd-anförande vid Instalcos årsstämma 5 maj. Boheman kommenterade också det första kvartalet 2023.

2023-05-11 Kapitalmarknad
penserstudioq123webb.jpg

Robin Boheman kommenterar Q1 i Penser Studio

Instalcos vd Robin Boheman gästar Penser Studio efter rapporten för det första kvartalet 2023 och kommenterar resultatet. Aktieanalytiker Markus Almerud på Erik Penser Bank intervjuar.

2023-05-09 Kapitalmarknad
stamma-webb.jpg

Beslut vid Instalco årsstämma 2023

Vid Instalcos årsstämma den 5 maj 2023 beslutades det bl.a. om vinstutdelning om 0,66 kronor per aktie, omval av samtliga styrelseledamöter och val av Ulf Wretskog som ny styrelseledamot, omval av revisorn, bemyndiganden för styrelsen att fatta beslu…

2023-05-08 Kapitalmarknad
instalco-dalarna-2.jpg

Delårsrapport januari-mars 2023

VD Robin Boheman kommenterar kvartalet: Omsättningen för första kvartalet uppgick till 3 264 (2 583) miljoner kronor, motsvarande en tillväxt om 26,4 procent. EBITA för kvartalet uppgick till 233 (173) miljoner kronor, motsvarande en EBITA-margina…

2023-05-04
ravcon-webb.jpg

Instalcobolaget Ravcon förvärvar och utökar sitt erbjudande

Det finska Instalcobolaget Ravcon i Jakobstad breddar sitt utbud genom förvärv av EVG Pipe, i tillägg till förvärvet av EL-S tidigare i år. Genom förvärven blir Ravcon en ännu starkare aktör i Österbotten i Finland.

2023-05-02 Dotterbolag
mrm-mining-faar-ridhusuppdrag-i-gaellivare.jpg

Instalcobolag får totaluppdrag i Gällivares nya ridanläggning

Instalcobolaget MRM Mining AB har fått uppdrag av Gällivare kommun att utföra byggnation av kommunens nya ridanläggning. Instalcobolaget EPS Sweden AB är underentreprenör i projektet som har ett totalt ordervärde om cirka 85 miljoner kronor för Insta…

2023-04-26 Projekt
stallning.jpg

Förvärvet av Enter Ställningar slutfört

Instalcos förvärv av Enter Ställningar AB har slutförts efter godkännande från Konkurrensverket. Därmed har Instalco förvärvat cirka 970 miljoner i omsättning under det första kvartalet 2023.

2023-04-06 Dotterbolag
halvard-thorsen-gaar-in-i-instalco-webb.jpg

Instalcobolaget Moi Rør förvärvar VVS-bolag

Det norska Instalcobolaget Moi Rør i Kristiansand breddar sitt utbud genom förvärv av Halvard Thorsen AS. Genom förvärvet blir Moi Rør en starkare aktör i området kring Kristiansand i södra delen av Norge.

2023-03-30 Dotterbolag
smt-till-instalco.jpg

Instalco växer i Norrbotten

Instalco förvärvar SMT Norrbotten AB och förstärker därmed sitt erbjudande inom industriområdet. Bolaget är verksamt inom tillverkning och reparation av stålkonstruktioner, montage och industriservice. SMT har 17 anställda och omsätter cirka 40 miljo…

2023-03-29 Dotterbolag
arsredovisning-2022.jpg

Instalco årsredovisning 2022 publicerad

Nu finns Instalcos årsredovisning för 2022 publicerad. I årsredovisningen presenteras 2022 års verksamhet tillsammans med hållbarhetsrapporten, förvaltningsberättelsen och den finansiella informationen.

2023-03-24
processus.jpg

Instalco förvärvar Processus

Instalco förstärker inom industriområdet genom förvärv av Processus AB. Processus är ett ingenjörsbolag som levererar specialisttjänster inom projektledning, processdesign, automation och industriell IT.

2023-03-23 Dotterbolag
trygg.jpg

Trygg medarbetare i Instalco

Som en del av Instalcos hållbarhetsprogram ingår utbildningen Trygg medarbetare. Utbildningen tar upp frågor ur det sociala perspektivet på arbetsplatsen vid sidan av regler och rutiner för att undvika fysiska skador.

2023-03-22 Hållbarhet
calmarsunds.jpg

Instalco får nytt uppdrag i Kalmar

Instalcobolaget Calmarsunds VVS har fått uppdraget som totalentreprenör vid renovering i två etapper av lägenheter av bostadsområdet HSB Graniten i Kalmar. Instalcobolaget Elovent är underentreprenör i projektet där fokus ligger på energieffektiviser…

2023-03-21 Projekt
enterstallningar.jpg

Instalco breddar sitt erbjudande inom ställningsbyggnation

Instalco har tecknat avtal om att förvärva Enter Ställningar AB och stärker därmed sin industridisciplin och erbjudandet inom ställningsbyggnation. Enter Ställningar har ett fullserviceerbjudande inom byggnads- och industriställningar.

2023-03-01 Dotterbolag
zinkgruvan.jpg

Instalcobolag får uppdrag av Zinkgruvan Mining

Instalcobolagen EKTK och LIAB har fått uppdrag att utföra tekniska installationer när Zinkgruvan Mining bygger om sitt anrikningsverk i Zinkgruvan utanför Askersund. Ombyggnaden görs för att optimera kapaciteten.

2023-02-22 Projekt
instalco-dalarna-61.jpg

Bokslutskommuniké 2022

VD Robin Boheman kommenterar kvartalet: Nettoomsättningen ökade under kvartalet med 35,6 procent till 3 590 miljoner kronor, med en organisk tillväxt om 10,7 procent. EBITA ökade under kvartalet och uppgick till 292 miljoner kronor motsvarande en EB…

2023-02-16
img_8716.jpg

Förvärv av Lysteknikk Elektroentreprenør

Instalco stärker sitt erbjudande inom el i Oslo och förvärvar Lysteknikk Elektroentreprenør AS. Bolaget är en totalleverantör av tjänster inom elområdet med specialistkompetens inom datacenter och säkerhet.

2023-02-10 Dotterbolag
bild-2-webb.jpg

Instalco tar sikte mot 2027

Instalco tar sikte mot framtiden och lanserar idag en ny vision. Samtidigt anpassar Instalco sin ledningsorganisation för att på bästa sätta kunna arbeta efter den nya visionen.

2023-02-09 Corporate
instalco-installerar-aat-ssab-i-brahestad-webb.jpg

Instalcobolag får uppdrag vid SSAB:s nya anläggning

Instalcobolaget Pohjanmaan Talotekniikka Oy i Uleåborg har tecknat avtal gällande tekniska installationer när SSAB bygger ut sin anläggning i Brahestad i Norra Österbotten i Finland. Uppdraget ska utföras under 2023 och har ett ordervärde om cirka 50…

2023-01-26 Projekt
separatorn-webb.jpg

Instair installerar i Alfa Lavals nya lokaler

Instalcobolaget Instair ska i samverkan med Skanska och Fabege leverera och installera luftbehandlingssystem i Alfa Lavals nya lokaler i Flemingsberg i Stockholm. Projektet omfattar nyproduktion av 31 500 kvadratmeter kontor, restaurang, garage och e…

2023-01-25 Projekt
rp-montage-gaar-in-i-instalco-webb.jpg

Instalco blir multidisciplinära i Östersund

Instalco förvärvar Rörprodukter Montage Sverige AB. Därmed kan Instalco nu erbjuda multidisciplinära tjänster inom tekniska installationer i Östersund.

2023-01-24 Dotterbolag
telepatrol-2-webb.jpg

Instalco förstärker inom nätverksinstallation

Instalco förvärvar TelePatrol OY i Finland och stärker därmed sin ställning inom installation av fiber, data och nätverk. Bolaget med säte i Tuusula i norra delarna av Helsingfors omsätter cirka 48 miljoner kronor och har ett 30-tal anställda.

2023-01-20 Dotterbolag
bilde-hemsida.jpg

Instalco startar nytt installationsbolag i Norge

Instalco startar ett nytt installationsbolag i Norge – VVS Installasjon AS i Dokka söder om Lillehammer. Bolaget har kompetens inom totaltekniska VVS-installationer för bostäder samt kommersiella och offentliga byggnader och stärker Instalcos närvaro…

2023-01-17 Start-up
instalco-dalarna-89.jpg

Intec – Instalcos teknikkonsulter fortsätter expansionen

Intec är bolaget som driver Instalcos satsning inom teknikkonsultområdet. På två år har de etablerat sig som en erkänd aktör på marknaden och har växt till 320 medarbetare som nu finns på ett 25-tal orter i Sverige. Under 2022 startade Intec verksamh…

2023-01-12 Start-up
svenskttenn.jpg

Krav på standard utöver det vanliga

Instalcobolaget OTK Klimatinstallationer gör omfattande renoveringar i den klassiska butiken Svenskt Tenn på Östermalm i Stockholm. Några av de större utmaningarna har varit att få plats med ett nytt modernt ventilationsaggregat i den trånga källaren…

2022-12-21 Projekt
kompressorteknik-satapaine.jpg

Kompressorteknik etablerar sig i Finland

Instalcobolaget Kompressorteknik ML AB i Ludvika breddar sin verksamhet och etablerar sig i Finland genom ett strategiskt partnerskap och förvärv av Satapaine Oy i Björneborg.

2022-12-16 Dotterbolag
elektrisk-o-asker.jpg

AS Elektrisk förvärvar Elektriker’n Asker

Instalcobolaget AS Elektrisk i Oslo kompletterar sin verksamhet genom att förvärva Elektriker’n Asker AS. Därmed breddas tjänsteutbudet i Stor-Oslo.

2022-12-14 Dotterbolag
instalco-installerar-paa-gardemoen.jpg

Instalco får uppdrag vid Gardermoens nya flygplatsstad

Två norska Instalcobolag är delaktiga i utvecklingen av ett nytt handelsområde vid Oslo flygplats Gardemoen - Oslo Airport City. Teknisk Ventilasjon ska leverera ventilationsanläggning vid bygget av ett logistikcenter och Andersen og Aksnes ska lever…

2022-12-08 Projekt
bakke-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco förvärvar ytterligare i mellersta Norge

Instalco gör ytterligare ett förvärv i området kring Lillehammer och blir därmed multidisciplinära i regionen. Bakke El-Installasjon AS i Gjövik har verksamhet mot privat och offentlig sektor.

2022-12-07 Dotterbolag
ravcon.jpg

Instalco startar nytt installationsbolag i Finland

Instalco startar ett nytt installationsbolag i Finland – Ravcon Oy. Bolaget kommer att arbeta med service och installation i fastigheter, både inom el, VS och ventilation.

2022-12-06 Start-up
highcon-tecknar-ramavtal-med-lkab.jpg

Instalcobolaget Highcon tecknar nytt ramavtal med LKAB

Instalcos bolag Highcon har tecknat ett nytt treårigt ramavtal med LKAB gällande uppförande av byggnadsställningar vid kommande arbeten vid LKAB:s anläggningar.

2022-11-29 Projekt Dotterbolag
elkalkyl.jpg

Intec förvärvar Elkalkyl & Konsult Syd

Instalcos teknikkonsultbolag Intec förvärvar Elkalkyl & Konsult Syd AB i Mönsterås. Därigenom förstärks Intecs verksamhet inom kalkylområdet samtidigt som förvärvet är ett första steg mot en etablering i Kalmarregionen.

2022-11-28 Dotterbolag
instalco-ursvik-15.jpg

DNB Markets tar upp analys av Instalco

Den nordiska investmentbanken DNB Markets har inlett finansiell analys och täckning av Instalco och har släppt sin första rapport. Sedan tidigare bevakas Instalco av SEB, Carnegie, Nordea, ABG och Erik Penser Bank.

2022-11-22 Kapitalmarknad
christinak.jpg

Kassberg och Boheman kommenterar Q3-rapporten

CFO Christina Kassberg och VD Robin Boheman kommenterar Instalcos Q3-rapport i en videointervju i Penser Play. De intervjuas av aktieanalytikern Markus Almerud på Erik Penser Bank.

2022-11-21
dymont-joins-instalco.jpg

Instalco expanderar inom industri i Finland

Instalco fortsätter att expandera inom teknikområdet industri i Finland. Expansionen sker genom förvärv av Dymont Installation Oy i Kauhajoki i södra Österbotten. Bolaget har fokus på industriella och mekaniska elinstallationer och service.

2022-11-17 Dotterbolag
imes-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco etablerar sig inom marinelektronik

Instalco etablerar sig inom området marin- och fartygs-el genom förvärv av norska Imes AS. Bolaget med säte i Tromsö har fokus på service och installationer inom den marina sektorn och fiskeindustrin.

2022-11-15 Dotterbolag
instalco-ursvik-26.jpg

Delårsrapport januari - september 2022

VD Robin Boheman kommenterar kvartalet: Nettoomsättningen i kvartalet ökade med 40,2 procent till 2 788 miljoner kronor, med en organisk tillväxt om 7,8 procent. Vår tillväxt är driven av ett engagerat entreprenörskap i våra dotterbolag och vårt hög…

2022-11-09
redbergsplatsen.jpg

Byte till energieffektiv gatu- och parkbelysning i Göteborg

Instalcobolaget Nihlén Elmontage arbetar med underhåll av gatu- och parkbelysning i Göteborgsregionen. I uppdrag åt Göteborgs Stad byter Nihléns ut gamla armaturer till modern LED-belysning och energibesparande styrsystem. Ett aktuellt projekt är vid…

2022-11-07 Projekt Hållbarhet
pemi.jpg

Ventilationsfokus i fjällvärlden

Intresset för svenska fjällvärlden är stort. Under pandemin ökade intresset ytterligare och byggandet i fjällen är intensivt. Instalcobolaget Pemi Ventilation i Orsa rider på vågen och har fokus på ventilationsarbeten i de stora skidorterna Sälen och…

2022-10-26 Projekt
_kna3175.jpg

Vi söker medarbetare inom el, vs, ventilation, kyla, industri och teknikkonsult

Instalco består av 120 dotterbolag i Sverige, Norge och Finland. Vi söker kontinuerligt drivna och engagerade medarbetare inom våra huvuddiscipliner el, VS, ventilation, kyla, industri och teknikkonsult.

2022-10-21 Corporate
stalverk.jpg

Intec får uppdrag för hållbar stålproduktion

Instalcos teknikkonsultbolag Intec har fått i uppdrag av en systemleverantör att framtidssäkra en hållbar stålproduktion för en av deras kunder – ett stålverk i Sverige. Uppdraget innebär är att projektleda moderniseringen av stålverkets produktionsl…

2022-10-19 Projekt Hållbarhet
robin-boheman-erik-penser-bank.jpg

Instalcos koncernchef Robin Boheman gäst i Penser Play

Instalcos vd och koncernchef Robin Boheman är gäst i Penser Play. Här intervjuas han av analytiker Marcus Almerud vid Erik Penser Bank.

2022-10-13 Kapitalmarknad
instalco-faar-uppdrag-vid-utbyggnaden-av-falu-lasarett.jpg

Instalco får uppdrag vid utbyggnaden av Falu lasarett

Instalcobolagen Henningsons El, Dalab och Intec har fått ett gemensamt uppdrag att vara med vid om- och utbyggnaden av intensivvårdsavdelningen vid Falu lasarett. Uppdraget innefattar projektering och installation där det samlade ordervärdet för Inst…

2022-10-06 Projekt
avent-faar-uppdrag-vid-kalmarsundsverket.jpg

Instalcobolag får uppdrag vid nya reningsverket i Kalmar

Instalcobolaget Avent i Kalmar har får ett uppdrag att vara med vid bygget av nya Kalmarsundsverket. Uppdraget gäller utförande av ventilationsentreprenaden och ska göras i samverkan med Serneke och Kalmar Vatten. Ordervärdet för Avent är cirka 35 mi…

2022-09-29 Projekt
Robin

Robin Boheman summerar första året som vd

För ett år sedan tillträdde Robin Boheman som vd för Instalco. Nu tolv månader senare kan han räkna in 23 nya dotterbolag och nära två miljarder mer i omsättning. Pandemi och en osäker makrosituation har varit en vardag att hantera. ”Det har varit et…

2022-09-26 Corporate
etc-lagenhetshus.jpg

Instalcobolag med och bygger klimatpositiva hus helt i trä

Instalcobolagen Ventpartner och Avent är tillsammans med ETC Bygg med i projektet att utveckla klimatpositiva hus i trä, så kallade ”superenergihus”. Uppdraget gäller att projektera, anpassa och installera ventilationssystem som passar in i hus byggd…

2022-09-21 Projekt Hållbarhet
resized_20220914_135856.jpeg

Instalco stärker närvaron i mellersta Norge

Instalco förvärvar de två bolagen URD Klima Oppdal AS och URD Klima Service Oppdal AS och stärker därmed sin närvaro i mellersta Norge. De båda bolagen arbetar inom områdena ventilation, värme och kyla.

2022-09-14 Dotterbolag
robin-podd.jpg

Robin Boheman gäst i podden Marknaden

Instalcos vd Robin Boheman är gäst i podden Marknaden. Här diskuterar han Instalco förr, nu och i framtiden tillsammans med programledaren Helen Rothstein.

2022-09-13 Kapitalmarknad
instalco-utfoer-uppdrag-aat-lkab-i-vitaafors-nya-industriomraade.jpg

Instalcobolag i nytt uppdrag åt LKAB

Instalcobolaget MRM Mining AB i Gällivare har fått uppdrag av LKAB att utföra byggnation av ny verkstadsbyggnad och ny miljöstation. Budget för ordern är i spannet 70 - 80 miljoner kronor.

2022-09-09 Projekt
christina.jpg

Instalco har ingått nytt kreditavtal om totalt 3,4 miljarder för fortsatta förvärv

Instalco har ingått ett nytt kreditfacilitetsavtal med Danske Bank A/S, Skandinaviska Enskilda Banken AB och AB Svensk Exportkredit till ett sammanlagt belopp om 3,4 miljarder kronor. Genom de nya faciliteterna stärker Instalco förutsättningarna att…

2022-09-06 Kapitalmarknad
img_2246.jpeg

Tomas Börgesson ny vd på Orab

Tomas Börgesson är från och med 1 september ny vd på Instalcos bolag Orab Entreprenad AB i Gävle. Tomas har lång och gedigen erfarenhet från branschen och kommer närmast från Instalcobolaget Nordpipe Composite Engineering (NCE) där han haft positione…

2022-09-02 Dotterbolag
wilds-minne-skole.png

Instalco får skoluppdrag i Kristiansand

Instalcobolagen Moi Rør och Ventec har fått ett gemensamt uppdrag att vara med vid bygget av skolan Wilds Minne i Kristiansand, Norge. Uppdraget gäller VVS-installationer med ett ordervärde om cirka 50 miljoner kronor.

2022-09-01 Projekt
callmare-faestning_koek_vrum_1111.jpg

Tre Instalcobolag i gemensamt lägenhetsprojekt i Kalmar

Tre Instalcobolag har fått ett gemensamt uppdrag åt Hansa Bygg och Riksbyggen i Kalmar. Uppdraget gäller installationer av el, VS och ventilation i ett lägenhetsprojekt mitt i centrala Kalmar alldeles vid havet.

2022-08-30 Projekt
instalco-dalarna-56.jpg

Delårsrapport januari - juni 2022

VD Robin Boheman kommenterar kvartalet: Nettoomsättningen i kvartalet ökade med 34,2 procent, drivet av stabil organisk tillväxt och tidigare genomförda högkvalitativa förvärv. Även lönsamheten stärktes jämfört med första kvartalet och EBITA-margina…

2022-08-25
villa-zero-2.jpg

Kvinnligt bygglag skapar koldioxidneutralt hus

Ett bygglag beståendes enbart av kvinnor bygger det koldioxidneutrala huset VillaZero i Borlänge. Med i projektet är Instalcobolagen Intec och VVS Installatör där Emma Korsgren och Therese Strand ansvarat för VS-installationerna.

2022-08-23 Projekt Hållbarhet
abd.jpg

Ventilationsjobbet blev Abds väg in i samhället

Abd Alrahman Qbiaa flydde med sin familj från ett oroligt Syrien. Hos Instalcobolaget Milen Ventilation i Gävle har han hittat sin väg in i det svenska samhället. ”Abd är en fantastisk kille och mycket kompetent ventilationsmontör”, säger Niklas Ulin…

2022-08-19 Hållbarhet
1.jpg

Sex Instalcobolag i gemensamt projekt i Västerås

Sex Instalcobolag har samarbetat i ett gemensamt projekt vid bygget av Socialtjänstens hus i Västerås. Uppdraget har varit projektering och installation av sprinklersystem, ventilationsanläggning och styr- och reglersystem. Projektet har genomförts i…

2022-08-17 Projekt
instalco-byggen-58.jpg

Instalco breddar verksamheten i Bergen

Instalco förvärvar Grevstad & Tvedt AS i Bergen i Norge och blir därmed multidisciplinära inom tekniska installationer i regionen. Bolaget med 70 anställda omsätter cirka 110 miljoner kronor.

2022-08-10 Dotterbolag
gatubelysning_2.jpg

Gatubelysning egen nisch inom Instalco

Ett av Instalcos mindre och nischade områden är installation och service av gatubelysning. Som inom många andra områden pågår här ett stort omställningsarbete att nyinstallera och byta ut gammal belysning till modern och energieffektiv LED-belysning.

2022-08-09
drupps.jpg

Fukt i luften blir till dricksvatten i utsatta områden

Uppsalaföretaget Drupps har tillsammans med Instalcobolaget Teampipe utvecklat ett system för att utvinna dricksvatten ur fukt i luften. Två mikrofabriker för utvinning av dricksvatten har skeppats ut i till områden i världen som lider av vattenbrist…

2022-08-05
sparpodden.jpg

Robin Boheman gäst i Sparpodden

Instalcos vd Robin Boheman är veckans gäst i Nordnets podd Sparpodden. Här förklarar han Instalcomodellen och intervjuas av Sparpoddens Alexander Gustafsson.

2022-08-03
lillehammer-brandstation-2.jpg

Samverkan nyckeln till framgång i Lillehammer

När Instalcobolaget Haug og Ruud VVS avslutade sin del i bygget av Lillehammers brandstation löd summeringen: ”Samverkansentreprenaden har varit den stora nyckeln till projektets framgång”.

2022-07-28
hp-welding.jpg

Installationerna bakom gigantisk återvinning av elektronik

Vid Bolidens smältverk Rönnskär finns en av världens största återvinningsanläggningar för elektronik. Instalcobolaget HP Welding har uppdraget att tillverka och installera en huv till smältugnens panna.

2022-07-22
ult.jpg

Finska ULT har fullt fokus på service

Den största delen av Instalcos tjänster är tekniska installationer av el, VS och ventilation som bedrivs i projektform. En mindre del är inom området service där Instalcobolaget Uudenmaan Lämpötekniikka, ULT är ett exempel på ett bolag med huvudfokus…

2022-07-15
grums-roer-gaar-in-i-instalco.jpg

Förvärv av Grums Rör

Instalco förvärvar Grums Rör AB som arbetar med installation och service av VVS. Genom förvärvet breddar Instalco sig till ett nytt geografiskt område i Värmland.

2022-07-08
app-start-up.jpg

Optimering av förgasare för förnybar gasproduktion

Höganäs är en av världens största producenter av metallpulver som bland annat används till fordonskomponenter. Instalcobolaget App Start-Up har varit delaktigt i att optimera en förgasningsanläggning som producerar ren energigas för produktion av met…

2022-07-05
triss.jpg

Instalco installerar sig i Örnsköldsvik

Instalco förstärker sin position längs den svenska Norrlandskusten genom förvärv av en företagsgrupp bestående av Inlands Luft AB, Keyvent AB och Melins Plåtslageri AB. Bolagen verkar i och omkring Örnsköldsvik främst inom områdena ventilation, värme…

2022-07-01
_kna7767.jpg

Minskad energiförbrukning vid byte till LED-belysning

Instalcobolaget Rikelektro har bytt till LED-belysning i ett 50-tal av Systembolagets butiker. Det hållbarhetsklassade Instalcoprojektet har inneburit direkta minskningar av energiförbrukningen.

2022-06-23
img_8229.jpg

Instalco etablerar sig på ny mark i Finland

Instalco breddar sin geografiska närvaro genom att etablera sig i Kuopio i mellersta Finland. Etableringen sker genom förvärv av bolaget Kuopion LVI-Talo Oy som är verksamt inom värme, rör och luftkonditionering.

2022-06-14
instalco-byggen-4.jpg

Christiania Rørleggerbedrift går in i Instalco

Instalco förstärker sitt VS-utbud i Osloområdet ytterligare genom förvärv av Christiania Rørleggerbedrift AS, en VS-grupp bestående av fem verksamma bolag. Gruppen har en gemensam omsättning på cirka 148 miljoner kronor.

2022-06-10
badhus.jpg

Instalco – badhusbyggaren

Instalco är inte bara en av Sveriges största sjukhusbyggare, även badhus och simhallar är något som Instalco har specialiserat sig på. Instalcobolaget VentPartner har sju större badhus som de har under produktion eller nyligen har avslutat.

2022-06-09
img_6303.jpg

Tre Instalcobolag i samarbete med LKAB

Instalcobolagen MRM Mining, ORAB och EPS Sweden har fått ett gemensamt uppdrag åt LKAB. Uppdraget innefattar tekniska installationer och markarbeten i LKAB:s gruva i Kiruna.

2022-06-02
instalco-byggen-40.jpg

Instalco Hållbarhetsrapport 2021

Varje dag runt om i Norden projekterar och installerar vi el, värme & sanitet, ventilation och kyla i fastigheter och anläggningar. Med klimatsmarta installationer säkerställer vi lägre energi- och resursförbrukning som framtidssäkrar våra samhällen.

2022-05-25
instalco-och-universeum-inleder-samarbete.jpg

Instalco inleder hållbarhetssamarbete med Universeum

Instalco har inom ramen för sitt hållbarhetsprogram inlett ett samarbete med Universeum, Sveriges nationella vetenskapscenter i Göteborg. Samarbetet syftar till kunskapsutveckling inom hållbarhetsområdet.

2022-05-19
stampeln.jpg

Hållbarhetsklassade Instalcoprojekt 2021

Instalcos hållbarhetprogram är uppdelat i tre fokusområden med totalt åtta hållbarhetsmål. Ett av målen är antalet Hållbarhetsklassade Instalcoprojekt som genomförs. Under 2021 certifierades 47 projekt i Instalco.

2022-05-17
fasad-fraan-parken.jpg

Uppdrag vid Handelshögskolan i Göteborg

Instalcobolaget Elektro-Centralen har fått uppdrag vid bygget av en ny byggnad för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Uppdraget gäller elinstallationer och ska utföras i samverkansentreprenad tillsammans med Akademiska Hus och Serneke.

2022-05-10
robin-boheman-vd-anforande.jpg

Vd-anförande Instalco årsstämma 2022

Instalcos vd Robin Boheman summerade verksamhetsåret 2021 i sitt vd-anförande vid Instalcos årsstämma 5 maj. Boheman kommenterade också det första kvartalet 2022.

2022-05-09
staemma-5.jpg

Beslut vid Instalco årsstämma 2022

Vid Instalcos årsstämma i dag den 5 maj 2022 beslutades det bl.a. om vinstutdelning om 0,65 kronor per aktie, omval av samtliga styrelseledamöter förutom Olof Ehrlén som inte var tillgänglig för omval, omval av revisorn, bemyndiganden för styrelsen a…

2022-05-06
instalco-dalarna-20.jpg

Delårsrapport januari - mars 2022

VD Robin Boheman kommenterar kvartalet: Bygg- och installationsbranschen påverkas nu, som de flesta andra branscher, av det oroliga världsläget. Priserna för transporter och material fortsätter att stiga och logistik- och värdekedjan störs samtidi…

2022-05-05
liab-gaar-in-i-instalco.jpg

Förvärv av Liab Instrumenteringar

Instalco förstärker sitt industriutbud genom förvärv av Liab Instrumenteringar AB i Karlstad. Bolaget tillverkar och installerar styrsystem och automationsutrustning till industrin.

2022-05-04
instalco-faar-uppdrag-vid-vaesterviks-sjukhus.jpg

Instalco får uppdrag vid Västerviks sjukhus

Instalcobolaget Ventpartner har tecknat avtal med Skanska om att utföra ventilationsarbeten vid bygget av ett nytt hus för specialistpsykiatri vid Västerviks sjukhus. Uppdraget är ett partneringprojekt tillsammans med Skanska, Region Kalmar och övrig…

2022-04-28
uah.jpg

Instalco startar första egna bolaget i Finland

Instalco startar nu sitt första egna bolag i Finland - Uudenmaan Automatiikkahuolto Oy (UAH). Bolaget kommer att arbeta med fastighetsautomation där huvudfokus kommer att vara serviceuppdrag.

2022-04-26
apc-installerar-paa-universitetssjukhuset-i-linkoeping.jpg

Nytt uppdrag vid Universitetssjukhuset i Linköping

Instalcobolaget APC Elinstallatören har tecknat nytt avtal med Region Östergötland gällande Universitetssjukhuset i Linköping. Uppdraget gäller elinstallationer i etapp två i bygget av det nya Tinnerbäckshuset till ett ordervärde av cirka 40 miljoner…

2022-04-21
avloppsreningsverk.jpg

Hållbart Instalcosamarbete i fjällvärlden

Sommaren 2023 ska ett nytt reningsverk tas i drift i Funäsdalen. I projektet samarbetar de fyra Instalcobolagen Blomquist Rör, Blomquist Ventilation, Energibrunnar och TC Kraft. Projektet ska genomföras på ett hållbart sätt för att skydda områdets kä…

2022-04-19
instairnova.jpg

Instair får uppdrag av NCC i Solna

Instalcobolaget Instair har ingått ett samverkansprojekt med NCC gällande projektet Nova i Järva Krog i Solna. Uppdraget gäller ekonomisk och teknisk rådgivning samt installation av luftbehandlingssystem.

2022-04-13
instalco-dalarna-54.jpg

Instalcos konsultverksamhet etableras i Norge

Instalcos teknikkonsultverksamhet som drivs av dotterbolaget Intec etableras nu med ett första bolag i Norge. Etableringen på den norska marknaden inleds i Oslo.

2022-04-11
instalco-foervaervar-highcon.jpg

Förvärvet av Highcon slutfört

Instalcos förvärv av Highcon AB har idag slutförts efter godkännande från Konkurrensverket. Bolaget med en omsättning av cirka 325 miljoner bedriver sin verksamhet inom uthyrning och montering av industriställningar.

2022-04-08
mesab-utfoer-uppdrag-paa-celebrity-equinox.jpg

Instalcobolag tecknar nya ordrar inom kryssningsindustrin

Instalcobolaget Mesab har fått uppdrag av de internationella rederierna Royal Caribbean Group och Carnival Corporation & PLC att utföra omfattande tekniska installationer på fem kryssningsfartyg. Samtidigt omstartas ytterligare installationsprojekt s…

2022-04-05
img_9960.jpg

Specialister på laddstolpar och laddboxar

2021 var laddstolparnas år och 2022 ser inte ut att bli annorlunda. Tillväxten inom området är hög och flera Instalcobolag har specialiserat sig på installation av olika typer av laddningsstationer för elektriska fordon och laddhybrider.

2022-03-31
robinpapenser.jpg

Robin Boheman förklarar Instalcomodellen

Instalcos vd och koncernchef Robin Boheman presenterade Instalcos förvärvsmodell och affärsidé vid Erik Penser Banks temadag Förvärvsdrivna bolag 24 mars.

2022-03-29
arsredovisning2021.jpg

Instalco årsredovisning 2021 publicerad

Nu finns Instalcos årsredovisning för 2021 publicerad. I årsredovisningen presenteras 2021 års verksamhet tillsammans med hållbarhetsrapporten, förvaltningsberättelsen och den finansiella informationen.

2022-03-17
industristallning.jpg

Instalco förvärvar Highcon AB

Instalco har tecknat avtal om att förvärva majoriteten av Highcon AB och stärker därmed sin industridisciplin. Bolaget bedriver sin verksamhet inom uthyrning och montering av industriställningar.

2022-03-14
instalco-dalarna-77.jpg

ABG tar upp analys av Instalco

Den nordiska investmentbanken ABG Sundal Collier har inlett finansiell analys och bevakning av Instalco och har släppt sin första rapport. Sedan tidigare bevakas Instalco av SEB, Carnegie, Nordea och Erik Penser Bank.

2022-03-10
aerial_view.jpg

Instalco får uppdrag i Stockholms nya landmärke

Instalcobolagen Klimatrör, VVS-Kraft och Instair har fått ett gemensamt uppdrag vid bygget av Forskaren, ett av Stockholms nya landmärken. Uppdraget gäller installationer av VS- och ventilationssystem till ett ordervärde av cirka 85 miljoner kronor.

2022-02-24
robin.jpg

Robin Boheman, vd Instalco kommenterar kvartalet

Instalcos vd Robin Boheman kommenterar kvartal fyra och helåret 2021 i en videointervju med Erik Penser Bank.

2022-02-21
dalarna-ny-1.jpg

Bokslutskommuniké 2021

VD Robin Boheman kommenterar kvartalet: Omsättningen för fjärde kvartalet uppgick till 2 648 (2 078) miljoner kronor, motsvarande en tillväxt om 27,5 procent. EBITA för kvartalet uppgick till 227 (190) miljoner kronor, motsvarande en EBITA-marginal o…

2022-02-17
kungliga-operan-1.jpg

Instalcobolag får uppdrag vid Kungliga Operan

Instalcos teknikkonsultbolag Intec har fått uppdraget som husarkitekt vid renoveringen av Kungliga Operan i Stockholm. Arbetet ställer höga krav på varsamhet i den kulturhistoriska fastigheten.

2022-02-10
inventijus.jpg

Bi-Vent förvärvar verksamheten i Inventijus

Instalcobolaget Bi-Vent i Helsingborg förvärvar verksamheten i Inventijus AB och stärker därmed sin position inom service och injustering.

2022-02-08
kyroen-saehkoe-gaar-in-i-instalco.jpg

Breddning i Finland

Instalco genomför förvärv av elbolaget Kyrön Sähkö Oy. Bolaget med säte i Kyrö utanför Åbo har ett 50-tal anställda och omsätter cirka 77 miljoner kronor.

2022-02-03
img_9121.jpg

Kempes El med och moderniserar SCA:s sågverk i Bollstabruk

Instalcobolaget Kempes El är med och bygger ut Bollsta Sågverk åt SCA. Det nya justerverket vid anläggningen ska bli ett av världens mest produktiva när det står klart.

2022-01-27
dsc_3046.jpg

Robin Boheman, vd Instalco gäst i Penserpodden

Instalcos vd och koncernchef Robin Boheman är gäst i senaste avsnittet av Penserpodden "Instalco tar nya steg". Programledare Daniel Ljungström intervjuar och diskuterar kring Instalcos affärsmodell och Robin Bohemans syn på framtiden för Instalco.

2022-01-25
signering2.jpg

Instalco startar nytt ventilationsbolag i Stockholm

Instalco startar ett nytt ventilationsbolag i Stockholm – Instair AB. Bolaget kommer att arbeta med rådgivning och installation inom luftbehandling. Huvudfokus kommer att vara projekt inom kontor, sjukhus, köpcentrum, skolor och bostäder.

2022-01-21
mrm-faar-nytt-uppdrag-aat-lkab.jpg

Instalcobolag får nytt uppdrag av LKAB

Instalcobolaget MRM Mining i Gällivare har fått uppdrag av LKAB att utföra tekniska installationer i LKAB:s gruva i Malmberget. Uppdraget innefattar renovering och uppgradering av transportsystemet ner till 600-metersnivån i gruvan.

2022-01-19
tc-kraft-gaar-in-i-instalco.jpg

Förvärv av TC-Kraft och Z-Signaler

Instalco förvärvar TC-Kraft AB med dotterbolaget Z-Signaler AB, båda med huvudkontor i Östersund. Den gemensamma omsättningen det senaste verksamhetsåret var cirka 50 miljoner.

2022-01-13
img_8701.jpg

Instalco breddar VS-verksamheten i Norge

Instalco förvävar Manglerud Rørleggerbedrift AS i Oslo och gör därmed en breddning av VS-verksamheten i Norge. Bolaget är specialiserade på rörläggningsarbeten till och från fastigheter.

2022-01-03
large-cap-hemsidan.jpg

Instalco flyttas upp till Large Cap på Nasdaq Stockholm

Instalco kommer att från 3 januari 2022 flyttas upp till Large Cap-listan på Stockholmsbörsen. Instalco har varit noterat på Mid Cap sedan börsintroduktionen 2017.

2021-12-21
lidingoe-elektiska-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco förvärvar anrika Lidingö Elektriska

Instalco växer inom el-området i Stockholm genom förvärv av Lidingö Elektriska AB grundat 1933. Genom förvärvet stärks serviceutbudet i Stockholmsområdet.

2021-12-17
instalcobolag-i-samarbete.jpg

Fem Instalcobolag i gemensamt uppdrag åt Peab

Fem Instalcobolag har fått ett gemensamt uppdrag åt Peab. Uppdraget gäller projektering och installation av el, VS, ventilation och sprinkler vid ombyggnaden av en av Entré-fastigheterna i Malmö. Projektet ska göras i samverkansentreprenad med ett ge…

2021-12-16
dsc_7843.jpg

Teknikkonsulterna Intec nu etablerade över hela Sverige

För ett år sedan lanserade Instalco affärsområdet Teknikkonsult med dotterbolaget Intec som central aktör. Intec har sedan starten växt till 230 medarbetare och finns nu etablerade på 20-talet orter runt om i Sverige.

2021-12-14
nce-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco växer i Finland (1)

Instalco förvärvar Nordpipe Composite Engineering Oy (NCE) i Finland förstärker därmed sin industridisciplin. Bolaget bedriver verksamhet inom produktion och installation av kompositlösningar till industrin.

2021-12-07
instalco-turné-27.jpg

Vi söker kvalificerade medarbetare inom el, VS, ventilation och kyla

Instalco består av 100 dotterbolag i Sverige, Norge och Finland. Vi söker kontinuerligt kvalificerade medarbetare inom våra huvuddiscipliner el, VS, ventilation och kyla.

2021-12-01
robin-hemsidan.jpg

Robin Boheman gäst i Penser Play

Instalcos vd och koncernchef Robin Boheman är gäst i Erik Penser Banks webb-tv-kanal Penser Play. Här pratar Boheman om årets första nio månader och blickar framåt 2022.

2021-11-25
mrm-mining-och-eps-sweden-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco breddar sig mot gruvindustrin

Instalco breddar sitt industriella erbjudande genom förvärv av MRM Mining AB och EPS Sweden AB i Gällivare. Bolagens tjänster riktar sig mot gruvindustrin respektive tekniska underhållsarbeten i arktisk miljö.

2021-11-18
vallacom-goer-riksbyggens-stoersta-solcellstak.jpg

Vallacom bygger Riksbyggens största solcellsansläggning

Instalcobolaget Vallacom har fått uppdraget som totalentreprenör när Riksbyggen ska anlägga sin största solcellsanläggning i Sverige. Projektet ska bli ett Hållbarhetsklassat Instalcoprojekt.

2021-11-16
img_8810-fix.jpg

Ny organisation för affärsområde Finland

Tero Viinikka och Sami Vanhamaki är nya affärsområdesansvariga för Instalco Finland. Båda har gedigen bakgrund inom Instalco.

2021-11-11
_kna9026-fix.jpg

Delårsrapport juli - september 2021

VD Robin Boheman kommenterar kvartalet: Tredje kvartalet har förlöpt under pandemiförhållanden vilket fortfarande har påverkat oss, särskilt i Norge och Finland. Vi har märkt, i likhet med tidigare under pandemin, en fortsatt tröghet i nytecknande…

2021-11-09
3.jpg

Instalco passerar milstolpen 100 dotterbolag

Instalco förvärvar Kompressorteknik ML AB och växer inom affärsområdet Industri. Förvärvet innebär att Instalco nu passerat milstolpen 100 dotterbolag.

2021-10-27
tre-instalcobolag-i-gemensamt-uppdrag-aat-jm.jpg

Tre Instalcobolag i gemensamt uppdrag åt JM i Malmö

Tre Instalcobolag har fått ett gemensamt uppdrag åt JM AB i Malmö. Uppdraget gäller installation av el, värme & sanitet och ventilation vid nybyggnation av lägenheter i Limhamns Sjöstad i Malmö.

2021-10-25
blomquist-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco förvärvar Blomquist-koncernen

Instalco förvärvar Blomquist-koncernen i Bollnäs med omsättning på cirka 160 miljoner. Blomquist-koncernen med 80 anställda tillhandahåller tjänster främst inom värme, kyla och ventilation och verksamheten bedrivs i huvudsak i Hälsingland.

2021-10-22
seel.jpg

Instalco får uppdrag vid forskningsanläggning för el- och laddfordon

Instalcobolagen Elektro-Centralen och Tingstad Rörinstallationer har fått ett gemensamt uppdrag att utföra el- och VS-installationer vid bygget av SEEL, en ny forskningsanläggning för el- och laddfordon i Göteborg.

2021-10-18
img_20210528_111655.jpg

Teampipe med och utvecklar framtidens energisnåla luftavfuktare

Instalcobolaget Teampipe har inlett ett samarbete med Airwatergreen för att utveckla framtidens luftavfuktare. Ambitionen är att ta fram avfuktare med ny teknik för att kondensera fukt ur luften där energieffektiviteten är oberoende av lufttemperatur…

2021-10-14
podcast-thumbnail-16-9.png

Instalcos vd Robin Boheman gäst i Börssnack

Instalcos nytillträdde vd Robin Boheman är gäst i senaste avsnittet av podden Börssnack. Här berättar Boheman om lagbygget Instalco och vilka typer av entreprenörer och bolag Instalco letar efter i förvärvsprocessen.

2021-10-11
j02_visualisering_2020-10-20.jpg

Instalcobolag installerar i massivt trä

Instalcobolaget APC gör all elinstallation i ett flervåningshus i massivt trä i Linköping. Ambitionen är att projektet ska bli ett Hållbarhetsklassat Instalcoprojekt.

2021-10-06
christina-kassberg.jpg

Christina Kassberg blir ny CFO för Instalco

Christina Kassberg tillträder rollen som ny CFO för Instalco den 1 november 2021. Hon har en bakgrund inom börsnoterade och förvärvsintensiva bolag och kommer närmast från Climeon där hon varit CFO.

2021-10-01
1.jpg (1)

Miljövänliga kylinstallationer för hantering av livsmedel

När livsmedelsföretaget Bosphorus satsar på framtidens anläggning för livsmedelsproduktion står Instalcoföretaget Timab för de kyltekniska och hållbara installationerna.

2021-09-29
nortalje.jpg

Instalcobolaget som bygger på höjden i Norrtälje

Instalcobolaget Rodens Värme & Sanitet utför projektering och installation av VS när Norrtälje hamn får nya bostadskvarter bara 15 meter från kajkanten och med utsikt över Roslagens skärgård.

2021-09-27
instalco-byggen-36.jpg

Instalco expanderar i Oslo

Instalco förvärvar Total VVS AS i Oslo och ökar därmed sin tillväxt inom VS-området i Norge. Bolaget hade det senaste verksamhetsåret en omsättning på cirka 114 miljoner.

2021-09-23
sse-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco förvärvar Sydsvenska Elanläggningar

Instalco förvärvar Sydsvenska Elanläggningar SSE AB och växer därmed inom området elkraft. Bolaget med huvudkontor i Blomstermåla i Småland har en omsättning på cirka 100 miljoner.

2021-09-16
till-hemsidan.jpg

Instalco inleder samarbete med Wayout för rening av vatten i utsatta områden

Instalco och Wayout International inleder ett samarbete för att öka tillgången till rent vatten i utsatta områden i världen. Svenska Wayout utvecklar mikrofabriker för lokal rening av vatten till tjänligt dricksvatten.

2021-09-14
aelta-2.jpg

Instalco förstärker inom inköp

Johan Wallbäcks är ny inköpschef på Instalco. Han har under våren drivit ett internt utvecklingsprojekt inom Instalco och kliver nu in i en ny roll.

2021-09-13
perhospenser.jpg

Per Sjöstrand förklarar Instalcomodellen

Instalcos nya styrelseordförande Per Sjöstrand, tidigare vd och grundare av Instalco, är gäst i Penser Play. Här berättar och förklarar han hur Instalcomodellen fungerar.

2021-09-10
installationsservice-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco växer inom serviceområdet

Instalco förvärvar Installationsservice Nicklas Eriksson AB och växer därmed inom serviceområdet. Bolaget med huvudkontor i Eskilstuna är ett service- och entreprenadföretag inom fastighetstekniska installationer.

2021-09-09
pemi-gaar-in-i-instalco.jpeg

Instalco förvärvar PeMi Ventilation & Montage

Instalco växer inom området ventilation genom förvärv av PeMi Ventilation & Montage AB. Bolaget med säte i Orsa utför ventilationstjänster åt industrier, byggbolag och privatpersoner.

2021-09-08
robin-ny.jpg

Robin Boheman tar över vd-rollen: ”Det blir business as usual”

Från och med idag den 1 september är Robin Boheman ny verkställande direktör och koncernchef för Instalco. Per Sjöstrand, tidigare vd och grundare av Instalco, går vidare och tar från och med idag positionen som styrelseordförande i Instalco.

2021-09-01
img_3174.jpeg

Föryngring på norska Instalcobolaget AS Elektrisk

Trond Brustad har varit vd i norska Instalcobolaget AS Elektrisk i 38 år sedan han var med och grundade bolaget 1983. Nu tar Viktor Schaug över ansvaret.

2021-08-30
episode-8-artwork-website.jpg

Per Sjöstrand på djupet om Instalco – gäst hos Global Value Creators

Instalcos vd och koncernchef är gäst i det senaste avsnittet i podden Global Value Creators. Här berättar Per på djupet om sin uppväxt, bakgrund, karriär och om resan med Instalco.

2021-08-27
instalco-byggen-1.jpg

Delårsrapport april - juni 2021

VD Per Sjöstrand kommenterar kvartalet: Under första halvåret har Instalco fortsatt att visa god lönsamhet och stark tillväxt. Detta trots att både Instalco och bygg- och installationsbranschen nu på riktigt fått känna av pandemins effekter i ett se…

2021-08-25
app-start-up-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco förvärvar energikonsultbolag

Instalco förvärvar App Start-Up AB och växer därmed inom energiområdet. App Start-Up är ett konsultbolag inom energibranschen och är specialiserade inom projektgenomförande och driftsättning av energianläggningar.

2021-08-24
tingvalla-bandyplan.jpg

Värmeåtervinning i fokus i iskall inomhusarena

Instalcobolaget LG Contracting har fått uppdrag att göra VS-installationerna när Karlstad kommun bygger om Tingvalla isstadion till en komplett inomhusarena. Fokus kommer att vara värmeåtervinning i alla delar av anläggningen.

2021-08-20
teatern53webb.jpg

Varsam renovering för en hållbar teaterframtid

1903 invigdes Stora Teatern i Linköping som en av de första elektrifierade byggnaderna i staden. 120 år senare kommer teatern att stå modern efter en omfattande men varsam totalrenovering. Instalcobolaget Vallacom har bytt hela elsystemet vilket har…

2021-08-18
magnus-ramstroem-vvsmetoder.jpg

Magnus ska leda VVS-Metoder mot framtiden

Magnus Ramström blir ny vd på Instalcobolaget VVS-Metoder i Stockholm. Närmast kommer han från en position som avdelningschef på Bravida där han varit de senaste sju åren.

2021-08-16
droenarvy-2.jpg

Tidigt engagemang i kulturhistorisk renovering

När anrika Åkerblads i Tällberg ska bygga ut krävs varsam renovering och installation för att bevara den unika miljön. Nyckeln till framgång har varit en tidig projektinvolvering där Instalcos teknikkonsulter Intec ansvarat för installationssamordnin…

2021-08-11
kwa.jpg

KWA Rör växer efter fusion

Instalcos dotterbolag Rörman i Svedala AB fusioneras in KWA Rör AB i Ystad och blir därmed ett gemensamt Instalcobolag i affärsområde Syd. Genom fusionen stärker KWA Rör sin marknadsposition i södra och östra Skåne.

2021-08-09
lapti-apartments.jpg

Intelligenta styrsystem spar energi i lägenheter

Finska Instalcobolaget VIP Sähkö är specialiserat på projektering och installationer av el i nybyggnation av lägenheter. Ett av de mest hållbara uppdragen som VIP Sähkö nyligen genomfört är installation av KNX-system i ett större lägenhetsprojekt i H…

2021-08-06
per-bild.jpg

Per Sjöstrand, vd Instalco gästar Penserpodden

Instalcos vd och koncernchef Per Sjöstrand är gäst i Erik Penser Banks podd Penserpodden. Programledare Daniel Ljungström intervjuar och diskuterar kring Instalcos sjuåriga resa.

2021-08-03
lg-contracting-vivalla.jpg

Boendebyggare framgångsrik väg för integration

I renoveringen av miljonprogramsområdet Vivalla i Örebro har arbetslösa boende fått sex månaders praktik som boendebyggare. Instalcobolaget LG Contracting som är rörinstallatör i projektet har haft flera praktikanter och boendebyggare och vittnar om…

2021-07-28
mesab-ballastvattenrening.jpg

Rening av ballastvatten minskar störning i ekosystem

Fartyg transporterar mer än 90 procent av världens frakt och använder upp till fem miljarder ton ballastvatten per år för att stabilisera fartygen. Om vatten pumpas in i en del av världen och släpps ut i en annan riskerar ekosystemen att rubbas med d…

2021-07-16
hurum-helsehus.jpg

Världens första i sitt slag

Under 2021 kommer Hurum helsehus utanför Drammen att vara färdigt. Det kommer att bli Norges och förmodligen världens första plusenergi-vårdbyggnad; det kommer att producera mer energi än det förbrukar. Här ansvarar Instalcobolaget AS Elektrisk för d…

2021-07-08
forséns-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco förvärvar Forsséns Elektriska

Instalco förvärvar Forsséns Elektriska AB i Södertälje och växer därmed inom styr- och reglerteknik. Bolaget är specialist på automationsinstallationer i känsliga miljöer som sjukhus och läkemedelsproduktion.

2021-07-05
klimateknikk-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco växer i Osloområdet

Instalco förvärvar Klimateknikk Oslo AS och växer därmed inom området ventilation i Norge. För verksamhetsåret 2020 var omsättningen cirka 40 miljoner.

2021-07-02
hoegdalsdepaan.jpg

Instalco får uppdrag vid utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm

Instalcobolagen Rörgruppen och Ohmegi har fått uppdrag av NCC och Region Stockholm att vara med och bygga ut tunnelbanedepån i Högdalen i södra Stockholm. Uppdraget innehåller projektering och installation av el och VS i samverkansentreprenad med ett…

2021-06-30
roerlaeggaren-haallbarhetsklassat-projekt.jpg

Rörläggaren gjorde första Hållbarhetsklassade Instalcoprojektet

När Instalco lanserade sitt nya hållbarhetsprogram 2020 med möjligheten att hållbarhetsklassa projekt tog dotterbolaget Rörläggaren i Malmö chansen direkt. Det första projektet att bli certifierat var ett renoveringsuppdrag i Kristianstad.

2021-06-24
industriprodukter.jpg

Instalcobolaget Henningsons förvärvar bolag inom kraft och industri

Instalcobolaget Henningsons i Falun förvärvar Industriprodukter i Söderhamn AB. Genom förvärvet breddar Henningsons sin verksamhet till att erbjuda elektiska tjänster även inom kraft- och industriområdet.

2021-06-21
nihlén-elmontage-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco tar position inom gatubelysning

Instalco förvärvar Nihlén Elmontage AB i Göteborg och tar därmed position inom området installation av gatubelysning. Bolaget hade det senaste verksamhetsåret en omsättning på cirka 83 miljoner.

2021-06-17
tullhuset-1.jpg

Varsam renovering när q-märkt hus blev Seaclub

Norrköpings Tullhus uppfört 1784 har en lång och brokig historia. Nu har den gamla q-märkta fastigheten byggts om till restaurangverksamhet där Instalcobolagen Ventpartner och Boman El har varit med och gjort den omfattande men varsamma renoveringen.

2021-06-16
intec-foervaervar-planproj.jpg

Affärsområdet Teknikkonsult fortsätter växa

Instalcos teknikkonsultbolag Intec fortsätter att växa organiskt och genom förvärv. Totalt har Intec nu skrivit avtal med 200 tekniska konsulter på 16 orter i Sverige. Intec förvärvar nu projektledningsföretaget PlanProj AB i Norrköping och stärker d…

2021-06-14
kavp.jpg

Instalco förvärvar två bolag i Karlskoga

Instalco förvärvar KaVP Vent & Plåt AB och Karlskoga Tak AB med avsikt att fusionera in bolagen i Instalcos dotterbolag VentPartner Sverige AB. Genom förvärvet breddas och stärks Instalcos position i Örebro län.

2021-06-10
img_6167.jpg

APC Elinstallatören växer med Tornby El

Instalcobolaget APC Elinstallatören i Linköping blir en större och starkare spelare på marknaden när Instalcoägda Tornby El nu fusioneras in i APC.

2021-06-04
norgenen-1.jpg

Instalcobolaget Vito förvärvar VS-bolag

Det norska Instalcobolaget Vito Teknisk Entreprenör AS i Drammen breddar sitt utbud genom förvärv av Nordengen VVS AS. Genom förvärvet blir Vito starkare inom serviceområdet.

2021-06-03
varvsholmen-1.jpg

Instalco installerar i unikt havsläge i Kalmar

På Varvsholmen i centrala Kalmar med Ölandsbron och Kalmarsund i blickfånget byggs lägenheter med ett unikt havsläge. De två Instalcobolagen Elovent och Calmarsunds VVS samarbetar i bygget gällande el- och VS-installationerna i de två fastigheterna m…

2021-06-01
stortinget.jpg

Vito tecknar ramavtal med norska Stortinget

Norska Instalcobolaget Vito i Drammen har tecknat ett nytt ramavtal för ventilationsservice med norska riksdagen Stortinget.

2021-05-28
blekinge.jpg

Instalco etablerar sig i Blekinge

Instalco etablerar sig nu i Blekinge genom förvärv av systerbolagen Elinstallationer i Karlshamn AB och Lampans Elinstallationer AB i Karlskrona. Bolagen har en gemensam omsättning av cirka 95 miljoner.

2021-05-26
img_5779.jpg

Energibesparande vattensystem när hyreslägenheter byggs i Eskilstuna

Instalcobolaget Aquadus VVS utför tillsammans med Peab ett uppdrag åt beställaren Heimstaden i 208 nya hyreslägenheter i Eskilstuna med stort fokus på energi och hållbarhet. Utöver energisnåla blandare och värmepumpar kommer ett nytt sorts system fö…

2021-05-24
lp_office.jpg

Lars Petter ska ta nästa steg för norska Instalcobolaget Romerike Elektro

Lars Petter Ilstad Johansen är ny vd på Instalcos norska bolag Romerike Elektro i Kløfta norr om Oslo. Han efterträder Oskar Brustad Sjølie.

2021-05-21
sollefteaa-skidgymnasium-1.jpg

Instalcobolag bakom skolan som ska fostra nya världsskidåkare

Sollefteå skidgymnasium flyttar till hösten in i helt nybyggda lokaler. Instalcobolagen Miljöventilation och Kempes El har varit med i bygget av den nya skolan som ska fostra kommande svenska världselitåkare.

2021-05-19
robin-hos-penser.jpg

Instalcos finanschef gästar Penser Play

Instalcos CFO Robin Boheman gästar Erik Penser Banks videokanal Penser Play och kommenterar första kvartalet och hur han ser på 2021 för Instalco. Erik Pensers aktieanalytiker Erik Almerud intervjuar.

2021-05-17
img_6920.jpg

Sprinklerbolaget får uppdrag när Lindab storsatsar med nya lokaler

När Lindab AB storsatsar med nya lokaler vid sitt huvudkontor utanför Båstad har Instalcos dotterföretag Sprinklerbolaget fått uppdraget att utföra all sprinklerinstallation.

2021-05-14
roermokaren-gaar-in-i-instalco.jpeg

Instalco fortsätter expansionen i Östergötland

Instalco förvärvar Rörmokaren AB i Norrköping och fortsätter därmed sin expansion i Östergötland. Bolaget är starka inom serviceområdet vilket ligger i linje med Instalcos strategi att växa där.

2021-05-12
bilde-2-skjervoey.jpg

JB Elektro installerar vägbelysning i svårtillgängliga områden

Instalcobolaget JB Elektro i Tromsö har fått i uppdrag av Skjervøy kommun att i ett stort och svårtillgängligt område byta ut 1300 gatubelysningsarmaturer till ny belysning med intelligent styrning.

2021-05-10
screenshot-2023-03-09-113434.jpg

Vd-anförande Instalco årsstämma 2021

Instalcos VD, Per Sjöstrand, håller sitt anförande för årsstämman 2021. I anförandet summerar han verksamhetsåret 2020.

2021-05-07
instalco-turné-16.jpg

Delårsrapport januari - mars 2021

VD Per Sjöstrand kommenterar kvartalet: Omsättningen för första kvartalet uppgick till 1 942 (1 676) miljoner kronor, motsvarande en tillväxt om 15,9 procent. Justerad EBITA för första kvartalet uppgick till 154 (131) miljoner kronor, motsvarande en…

2021-05-06
sergelgatan-1.jpg

VVS Krafts uppdrag Sergelgatan växer

Instalcobolaget VVS Kraft kommer under våren att avsluta första etappen av Vasakronans projekt Sergelgatan 1 i centrala Stockholm. Nu är det klart att VVS Kraft också får etapp två i projektet vilket innebär ytterligare ett års arbete.

2021-05-04
linus-ersson.jpg

Linus nya generationen i Instalcobolagen

Linus Ersson, 34 år, är ny vd på Instalcobolaget Aquadus VVS i Eskilstuna. Linus har arbetat som projektledare i bolaget sedan 2016.

2021-05-03
_kna3497.jpg

Gustaf Larsson Ernefelt blir förvärvschef på Instalco

Instalcos affärsutvecklare Gustaf Larsson Ernefelt får ny roll som förvärvschef med ansvar för koncernens bolagsförvärv.

2021-04-30
calmarsunds-vvs-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco fortsätter breddningen i Kalmar

Instalco förvärvar Calmarsunds VVS AB. Genom förvärvet blir Instalco multidisciplinära i Kalmar och kan nu leverera ett fullt erbjudande av de tekniska disciplinerna el, VS och ventilation i regionen.

2021-04-27
jessica-snygg.jpg

Jessica Snygg andra kvinnliga vd:n i Instalcos dotterbolag

Jessica Snygg tar över som ny vd för Instalcobolaget Bi-Vent i Helsingborg. Därmed blir hon den andra kvinnan som är vd i något av Instalcos 90 dotterbolag.

2021-04-26
robin-hemsidan.jpg (1)

Robin Boheman ny vd för Instalco

Robin Boheman, CFO i Instalco, har utsetts till ny verkställande direktör för bolaget. Robin tillträder positionen den 1 september 2021.

2021-04-22
andersen-og-aksnes-foervaervar-inva-engineering.jpg

Instalcobolaget Andersen og Aksnes förvärvar teknikkonsultbolag

Norska Instalcobolaget Andersen og Aksnes breddar sitt utbud genom förvärv av nischbolaget Inva Engineering AS. Därmed blir Andersen og Aksnes i större utsträckning heltäckande i sina tjänster inom värme och energioptimering.

2021-04-20
david-alm.jpeg

David Alm yngsta dotterbolags-vd:n i Instalco

David Alm, 31 år, är ny vd på Instalcobolaget Elovent i Kalmar. David är tidigare delägare i Elovent och har varit med i bolaget sedan starten 2015. Tidigare vd Per Jonsson kommer att finnas kvar i bolaget med en rådgivande roll.

2021-04-19
ohmegi-installerar-i-rosersberg.jpg

Ohmegi får el-uppdrag vid bygget av nytt logistikcenter

Instalcobolaget Ohmegi har fått uppdraget att projektera och installera el vid bygget av ett nytt automatiserat logistikcenter i Rosersberg norr om Stockholm. Anläggningen på 75 000 kvadratmeter ska stå klar i slutet av året.

2021-04-14
_kna8518.jpg

Instalco Hållbarhetsrapport

Varje dag runt om i Norden projekterar och installerar vi el, värme & sanitet, ventilation och kyla i fastigheter och anläggningar. Med klimatsmarta installationer säkerställer vi lägre energi- och resursförbrukning som framtidssäkrar våra samhällen.…

2021-04-13
1.jpg (2)

Stora krav på el när containerhantering elektrifieras

Instalcobolaget Elub har fått uppdrag att designa och installera el-infrastruktur i ett projekt som kräver stora mängder el. Det är Cargotec Kalmar som genomför en satsning på övergång till elektrifierade truckar för last- och containerhantering.

2021-03-30
instalco-installerar-i-gjuteriet.jpg

Fyra Instalcobolag i gemensamt uppdrag åt Peab

Fyra Instalcobolag har fått ett gemensamt uppdrag åt Peab Sverige AB i Malmö. Uppdraget gäller projektering och installation av el, värme & sanitet, ventilation och sprinklersystem vid bygget av Oatlys nya huvudkontor Gjuteriet.

2021-03-25
ar2020.jpg

Instalco årsredovisning 2020 publicerad

Nu finns Instalcos årsredovisning för 2020 publicerad. I årsredovisningen presenteras 2020 års verksamhet tillsammans med hållbarhetsrapporten, förvaltningsberättelsen och den finansiella informationen.

2021-03-23
instalco-och-naturskyddsfoereningen-i-samarbete-foer-renare-vatten.jpg

Instalco och Naturskyddsföreningen i samarbete för renare vatten

Instalco och Naturskyddsföreningen inleder ett samarbete för att minska förekomsten av läkemedel i naturen. Samarbetet möjliggör för Naturskyddsföreningen att kunna intensifiera arbetet kring vattenrening och läkemedelsutsläpp vilket på så vis bidrar…

2021-03-16
img_5620.jpg

Fusion av Avent-bolagen i Kalmar

För att bli starkare och mer effektiva har de tre Avent-bolagen i Kalmar nu fusionerats och bildar ett gemensamt dotterbolag till Instalco. ”Vi ser stora synergier med fusionen”, säger Björn Helgesson, vd på Avent.

2021-03-11
stampeln.jpg (1)

Hållbarhetsklassade Instalcoprojekt 2020

Våren 2020 lanserade Instalco det nya hållbarhetsprogrammet ”Hållbara installationer”. Centralt i programmet är certifieringssystemet ”Hållbarhetsklassade Instalcoprojekt”. Vid årets slut kunde 27 projekt summeras som certifierade.

2021-03-03
kempes-el-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco fortsätter expansionen längs Norrlandskusten

Instalco förvärvar Kempes El AB i Kramfors och fortsätter därmed sin expansion längs Norrlandskusten. Bolaget grundades 1931 och har en omsättning på cirka 85 miljoner.

2021-02-25
stockholm-luftkompetens-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco förstärker inom ventilation i Stockholm (1)

Instalco förvärvar Stockholm Luftkompetens AB och förstärker därmed sitt erbjudande inom ventilation i Stockholmsområdet. Bolagets huvudfokus är ventilationsentreprenader med installation och produktion åt fastighetsägare och företag.

2021-02-23
20201119_091315.jpg

Dagsljust parkeringsgarage med närproducerad el

På ett parkeringshus i Linköping syns sedan i januari ett mycket ovanligt solcellstak. Solcellerna försörjer fastighetens belysning och laddstolpar med närproducerad el samtidigt som det släpper in dagsljus i garaget. Sollcellstaket är projekterat oc…

2021-02-22
grubb-cronvall.jpg

Instalcobolaget Milen förvärvar VS-bolag

Instalcobolaget Milen Ventilation AB i Gävle breddar sitt utbud genom förvärv av VS-bolaget Grubb & Cronvall VVS Energiteknik AB. Därmed kommer Milen att kunna erbjuda arbeten inom både ventilation och VS.

2021-02-19
dsc_2462.jpg

Bokslutskommuniké 2020

VD Per Sjöstrand kommenterar kvartalet: Jag kan nu stolt summera 2020 där även det fjärde kvartalet uppvisade stabilitet med hög lönsamhet och starkt kassaflöde. Omsättningen under kvartalet uppgick till 2 078 (1 652 miljoner kronor, motsvarande en…

2021-02-18
johan-brodin.jpg

Johan Brodin ska leda Ohmegi vidare

Johan Brodin är ny vd på Instalcobolaget Ohmegi i Stockholm. Tidigare vd Fredrik Ifwer stannar kvar i bolaget för att fokusera på försäljning, kalkyl och kundrelationer.

2021-02-12
remeo.jpg

Två finska Instalcobolag i gemensamt hållbarhetsprojekt

De finska Instalcobolagen LVI-Urakointi och Sähkö-Buumi har fått ett gemensamt uppdrag åt det finländska miljövårdsföretaget Remeo. Uppdraget gäller installationer av VS och el vid bygget av en ny avfallshanteringsanläggning i Vanda i norra Helsingfo…

2021-02-09
mikael-l.jpg

Mikael Lindqvist tar över Henningsons El

Mikael Lindqvist blir ny vd Instalcobolaget Henningsons El. Mikael kommer från rollen som chef för elavdelningen på Instalcobolaget Dalab. Tidigare vd Tommy Kvarnström kommer att vara kvar i företaget som rådgivare

2021-02-05
instalco-turné-13.jpg

Fusion av Ventec-bolagen för att bli starkare

Instalcos norska bolag Ventec Agder AS och Ventec Service AS har nu fusionerats in i Ventec AS och blir därmed ett gemensamt Instalcobolag. Därmed bildas en stark enskild enhet i området Grimstad, Kristiansand och Lillesand i södra Norge.

2021-02-03
2.jpg

Instalcobolaget Avent i logistisk utmaning

Instalcobolaget Avent genomför just nu ett projekt där de ansvarar för installation av all ventilation och kyla i den nya psykiatriavdelningen som byggs vid Länssjukhuset i Kalmar. Projektet är ett av Sveriges större byggprojekt just nu och omfattar…

2021-02-01
henrik-ekgren-1.jpg

Henrik Ekgren tar dubbla vd-roller – adderar VVS Installatör

Henrik Ekgren, vd på Instalcobolaget Dalab i Borlänge tar nu även över vd-ansvaret på systerbolaget VVS Installatör. Tidigare vd Kjell Jonsson stannar kvar i bolaget och tar rollen som projektledare och kalkylator.

2021-01-29
fyra-instalcobolag-installerar-i-rinkeby-allé.jpg

Fyra Instalcobolag i samarbete vid nybyggnation av äldreboende

Fyra Instalcobolag har fått ett gemensamt uppdrag åt NCC och Micasa vid nybyggnation av ett vård- och omsorgsboende i Rinkeby i Stockholm.

2021-01-27
instalco-turné-40.jpg

APC tecknar nytt ramavtal med Region Östergötland

Instalcos bolag APC Elinstallatören i Linköping har tecknat ett nytt fyraårigt ramavtal med Region Östergötland gällande elinstallationer.

2021-01-22
michaela-1.jpg

Michaela första kvinnliga dotterbolags-vd:n

Michaela Masiello tar över som ny vd för Instalcobolaget Rikelektro AB. Därmed blir hon den enda kvinnan som vd i något av Instalcos 85 dotterbolag.

2021-01-20
lincom-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco breddar sig inom larm och säkerhet

Instalco breddar sig inom området larm och säkerhet genom förvärv av Lincom AB. Bolaget med säte i Norrköping samt med filial i Stockholm, är specialiserade på kommunikationslösningar inom säkerhet, data och fiber.

2021-01-15
intec-foervaervar-naessjoe-teknikprojektering.jpg

Intec växer med andra förvärvet

Instalcos teknikkonsultbolag Intec gör sitt andra bolagsförvärv på kort tid. Intec förvärvar nu Nässjö Teknikprojektering AB och etablerar sig därmed i Småland.

2021-01-13
_kna8757.jpg

El & Säkerhet tecknar ramavtal med Katrineholms och Nyköpings kommuner

Instalcos bolag El & Säkerhet har tecknat ett nytt fyraårigt ramavtal med Katrineholms kommun och Nyköpings kommun.

2021-01-04
iproj.jpg

Intec gör sitt första bolagsförvärv

Instalcobolaget Intec förvärvar IProj AB som bedriver verksamhet inom installationsprojektering. Genom förvärvet stärker Intec sin ställning i regionen kring Örebro och Norrköping där Iproj har sina kontor.

2020-12-22
_kna8748-fixad-kopia.jpg

Instalco startar nytt affärsområde för konsultverksamhet

Instalco startar nu formellt sitt nya affärs- och verksamhetsområde Teknikkonsult. Centralt i det nya området blir bolaget Intec under ledning av Anders Lundin som kommer att ingå i Instalcos koncernledning.

2020-12-17
11.jpg

Instalco etablerar sig i Nordnorge

Instalco etablerar sig i Nordnorge genom förvärv av JB Elektro AS i Tromsö. Förvärvet är ett första steg mot en framtida större etablering i norra Norge.

2020-12-16
selek-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco växer inom industri-el

Instalco fortsätter att växa inom industriområdet genom förvärv av Selek Elentreprenad AB. Bolaget med säte i Avesta är specialiserade på elkraftsinstallationer och instrumentering.

2020-12-14
metro-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco växer inom service i Norge

Instalco växer i Norge inom värme och sanitet (VS) genom förvärv av Metro Rørleggerservice AS i Bærum utanför Oslo. För verksamhetsåret 2019 var omsättningen cirka 65 miljoner.

2020-12-11
perhospenser.jpg (1)

”Med egna tekniska konsulter kan vi nå kunden i ett tidigare skede”

Instalcos koncernchef Per Sjöstrand presenterade Instalco vid Erik Pensers Banks bolagsdag och intervjuades i samband med det av Finwire.tv.

2020-12-07
hp-welding-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco tar nytt steg inom industriområdet

Instalco fortsätter att utvidga sitt verksamhetsområde industri genom förvärv av High Pressure Welding Sweden AB. Bolaget med säte i Sundsvall är specialiserade på tyngre industriinstallationer och genom förvärvet stärker Instalco också sin ställning…

2020-11-26
loeren-botaniske.jpg

Instalco får nytt uppdrag av Veidekke i Norge

Instalcobolaget Romerike Elektro AS har tecknat ett nytt kontrakt med Veidekke Entreprenør AS. Uppdraget med ett ordervärde av 42 miljoner gäller elinstallationer i det nya lägenhetsområdet Løren Botaniske i Oslo.

2020-11-24
per-sjoestrand-4.jpg

Per Sjöstrand kommenterar kvartalet och blickar framåt

Instalcos vd och koncernchef är gäst i Erik Penser Banks Youtube-kanal där han kommentar kvartalet och pratar om framtiden för Instalco.

2020-11-12
gyllehemmet.jpg

Fyra Instalcobolag i gemensamt uppdrag i Borlänge

Fyra Instalcobolag har fått gemensamt uppdrag vid byggnationen av Gyllehemmet i Borlänge. Uppdraget gäller installationer av ventilation, värme och sanitet, kökskyla och storkök i en totalentreprenad tillsammans med Peab, Magnolia bostad och Borlänge…

2020-11-11
_kna1346.jpg

Delårsrapport januari - september 2020

VD Per Sjöstrand kommenterar kvartalet: Instalco uppvisade fortsatt hög omsättningstillväxt med god lönsamhet under det tredje kvartalet, trots den rådande pandemin i världen som påverkar oss alla på något sätt. Omsättningen under kvartalet uppgick…

2020-11-09
brunnmyra.jpg

Rikelektro förvärvar verksamheten i Brunnmyra Elservice

Instalcobolaget Rikelektro förvärvar verksamheten i Brunnmyra Elservice AB och breddar den geografiska verksamheten än mer.

2020-11-06
img_6505.jpg

Samverkan centralt vid bygget ny brandstation i Lillehammer

Norska Instalcobolaget Haug og Ruud VVS har fått i uppdrag att vara med i ett samverkansprojekt vid bygget av Lillehammers nya brandstation. Uppdraget gäller kompletta installationer av VS.

2020-10-28
lippulaiva.jpg

Två Instalcobolag i gemensamt uppdrag i Helsingfors

Instalcos bolag LVI-Urakointi Paavola och Twinputki i Finland har fått i uppdrag att göra VS- och sprinklerinstallationer vid utbyggnaden av ett shoppingcenter i Helsingfors.

2020-10-20
mesab-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco förvärvar Mesab

Instalco stärker sitt verksamhetsområde industri genom att förvärva Mesab (Marine Environmental Solution AB) som arbetar med installationer inom marina sektorn.

2020-10-17
_kna4824.jpg

Affärsområde Väst delas i två

Det geografiskt breda affärsområde Väst som sträcker sig från Göteborg till Nyköping delas i två affärsområden: Väst och Öst. Därmed byter också affärsområde Öst namn till affärsområde Stockholm.

2020-10-16
vito-faar-uppdraget-asker-velo.jpg

Instalco får uppdrag vid bygget av cykelvelodrom i Norge

Norska Instalcobolaget Vito har fått i uppdrag att utföra VS-arbeten vid bygget av ett nytt cykelcenter med velodrom i Asker utanför Oslo. Beställare av uppdraget är Veidekke Entreprenør och ordervärdet för Vito ligger på cirka 41 miljoner.

2020-10-14
ektk_header.jpg

Instalco får uppdrag att leverera elkraftssystem till Mora lasarett

Instalcobolaget EKTK har fått en order gällande elkraftssystemet vid utbyggnaden av Mora lasarett. Uppdraget ska utföras i samverkansentreprenad med ett ordervärde av cirka 46 miljoner.

2020-10-08
nord-lock-1.jpg

Instalco får nya ventilationsentreprenader i Östersund

Instalcobolaget Optimal Ventilation i Östersund genomför just nu flera omfattande ventilationsuppdrag i regionen. Bland annat är det i samband med renoveringen och utbyggnaden av Nord-Locks anläggning i Mattmar samt i samband med husbyggnationer vid…

2020-10-06
img_6303.jpg (1)

Unikt belysningsprojekt i Växjö

Vid västra infarten till Växjö ligger Fortnox huvudkontor. Här i 10 000 kvadratmeter kontorsyta i två huskroppar har Instalcobolaget Elub skapat en unik och futuristisk belysningslösning. ”Vi fick fria händer och uppdraget att skapa något annorlunda…

2020-10-01
ar2019.jpg

Instalco vann priset Sveriges bästa årsredovisning

Instalco har vunnit priset Sveriges bästa årsredovisning 2019 i kategorin Mid Cap. Bakom tävlingen står Nasdaq Stockholm, Sveriges Finansanalytikers Förening, FAR och Sveriges Kommunikatörer.

2020-09-29
wijksvilla-2.jpg

Varsam VS-renovering med unika lösningar

Lorensbergs villastad mitt inne i Göteborg är unik kulturhistoria sedan början av 1900-talet. Här ståtar de karaktäristiska villorna i sten med rödbruna tegelfasader och en av dem, Wijks villa, genomgår just nu en omfattande och samtidigt varsam reno…

2020-09-22
nordabevakning.jpg

Nordea ny bevakare av Instalco

Nordea inleder bevakning av Instalco med rekommendationen ”köp” och riktkursen 202 kronor. Därmed har Instalco nu bevakning av Carnegie, SEB, Erik Penser och Nordea.

2020-09-14
20200908_093622.jpg

Affärsutveckling i Norge och Finland

Roger Aksnes är affärsområdesansvarig i Instalco Norge. Nu får han support av Geir Andersen inom affärsutveckling för strategin ökad tillväxt i Norge.

2020-09-11
mr-roer-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco förvärvar MR Rör

Instalco växer ytterligare inom VS-området i Stockholm genom förvärv av MR Rör i Storstockholm AB. Bolagets huvudfokus är att arbeta med kommuner och kommunala bostadsbolag genom ramavtal.

2020-09-09
img_3101.jpg

Värme och kyla via ventilationsanläggningen

Ranheimsveien 9 är en av Trondheims mest moderna och hållbara nya kontorsfastigheter. Med svartblanka fasader i glas och aluminium står det nya fem våningar höga kontorshuset vid Trondheims östra infart. Här har Instalcos dotterbolag Teknisk Ventilas…

2020-09-03
aventavtal.jpg

Avent tecknar avtal med LW Fastigheter

Instalcobolaget Avent har tecknat ett fyraårigt samarbetsavtal med LW fastigheter i Kalmar angående ventilation, jour, yttre skötsel och lokalvård.

2020-08-28
_kna2271.jpg

Börsveckan och Erik Penser Bank ger köpråd av Instalcoaktien

Tidningen Börsveckan går i senaste numret ut med köpråd av Instalcoaktien. ”Instalco har mer att ge” skriver Börsveckan i sin analys efter Instalcos Q2-rapport. Även Erik Penser Bank skriver positivt i sin Instalco Q2-analys och höjer sitt motiverade…

2020-08-25
tornby-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco förvärvar Tornby

Instalco förvärvar Tornby El AB i Linköping med avsikt att fusionera in bolaget i Instalcos dotterbolag APC Elinstallatören AB. Genom förvärvet stärks Instalcos position i Linköpingsområdet ytterligare.

2020-08-24
boman-el-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco fortsätter att växa i Östergötland

Instalco fortsätter sin expansion i Östergötland genom förvärv av Boman El och Larmtjänst AB i Norrköping vilka är verksamma inom elinstallationer.

2020-08-21
q2-hemsida.jpg

Delårsrapport januari - juni 2020

VD Per Sjöstrand kommenterar kvartalet: Instalcos andra kvartal 2020 har trots den rådande situationen med coronapandemin varit starkt. Omsättningen under kvartalet uppgick till 1 725 (1 406) miljoner kronor, motsvarande en tillväxt om 22,7 procent…

2020-08-19
_dsc0023.jpg

System för energioptimering i bostäder

Byggnader står för en stor del av samhällets totala energikonsumtion. Instalcos dotterbolag Automationsbolaget utvecklar ett system tillsammans med Salabostäder för energioptimering av fastigheter.

2020-08-12
img_2311.jpg

Samverkan för innovation och hållbart byggande

Att minska klimatavtrycket har varit ett av de övergripande målen vid bygget av A Working Lab. I projekterings- och byggprocessen har partnering varit en framgångsrik samarbetsform där Instalcobolaget LG Contracting ansvarat för samtliga VS-installat…

2020-08-05
hufvudstaden-geoenergi-1.jpg

Energisparande bergvärme mitt i city

I kvarteret Kåkenhusen på Kungsgatan i Stockholm har en geoenergianläggning installerats – något som är unikt i Stockholms innerstad. Instalcobolaget VVS Kraft har varit med och installerat anläggningen som ska skapa en betydligt mer hållbar fastighe…

2020-07-28
bild-4.jpg

Ny ventilationsanläggning halverade energiförbrukningen

När Instalcobolaget Aircano bytte ventilationssystem i två fastigheter i Hagsätra i Stockholm ledde det till en halvering av elförbrukningen.

2020-07-22
robin-ny.jpg (1)

Nytt hållbarhetskopplat kreditavtal med Danske Bank

Instalco tecknar nytt kreditavtal med Danske Bank med koppling till Instalcos nya hållbarhetsmål.

2020-07-17
laempotekniikka-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco växer inom värme och sanitet i Finland

Instalco köper VS-bolaget Uudenmaan Lämpötekniikka Oy i Helsingfors och växer därmed inom värme- och sanitetsområdet i Finland.

2020-07-13
ftx-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco tar plats i Norrköping

Instalco förvärvar FTX Teknik & Service AB och etablerar sig därmed i Norrköping. Bolaget tillhandahåller installationer och service inom ventilation, värme och kyla.

2020-07-08
img_0600.jpg

André Skjelsbæk tar över vd-posten på Vito

Norska Instalcobolaget Vito genomför ett vd-byte när Vidar Lien lämnar över till André Skjelsbæk. Vidar Lien fortsätter i bolaget som projekledare.

2020-07-03
ventpartner-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco förvärvar Ventpartner

Instalco växer inom ventilationsområdet genom förvärv av Ventpartner i Sverige AB. Bolaget med en omsättning på cirka 250 miljoner finns i Linköping, Norrköping, Katrineholm, Västerås och med huvudkontor i Örebro.

2020-07-02
lg-contracting-installerar-i-brogaardsstaden-tegelhagen.jpg

LG Contracting installerar unik bergvärmeanläggning i Upplands-Bro

Instalcobolaget LG Contracting har fått uppdrag att utföra VS-installationer i nybyggnation av 650 lägenheter i en ny stadsdel i Upplands-Bro. Uppdraget omfattar även systemdesign och installation av en unik och specialanpassad bergvärmeanläggning.

2020-06-30
thomas.jpg

Vd-byte på norska Instalcobolaget Ventec

Thomas Askildsen är ny vd på Instalcos bolag Ventec i Kristiansand och Grimstad där han tar över efter Stig Brobakken.

2020-06-24
skoevde.jpg

LG Contracting öppnar filial i Skövde

Instalcobolaget LG Contracting växer och öppnar nu ytterligare ett filialkontor – i Skövde.

2020-06-22
image0000001.jpg

Stefan Larsson ny vd på Orab

Efter 21 år som vd på Orab lämnar Kent Persson över till Stefan Larsson som närmast kommer från Saltängens industrirör där han varit filialchef.

2020-06-17
20200217_090542.jpg

På Bi-Vent är hälften av tjänstemännen kvinnor

Bygg- och installationsbranschen är sedan länge mansdominerad och i Instalco är andelen kvinnor drygt fem procent. Skånebaserade Bi-Vent sticker dock ut där hälften av tjänstemännen är kvinnor.

2020-06-15
aahléns-2-ny.jpg

Rikelektro klar med renovering av Åhléns City Stockholm

Efter fem månaders arbete är Instalcobolaget Rikelektro klar med totalrenoveringen av herrmodeplanet på Åhléns City Stockholm. Rikelektro har varit huvudentreprenör vid renoveringen av 3 300 kvadratmeter där ett 50-tal varumärken har fått nya positio…

2020-06-11
the-day5-whole-gang.jpg

Instalco växer i norra Finland

Instalco växer i nordligaste Finland genom förvärv av elbolaget Sähkö-Arktia Oy i Uleåborg. Genom förvärvet blir Instalco multidisciplinärt i regionen där de tidigare finns representerade inom disciplinen värme och sanitet (VS).

2020-06-09
miljoeventilation-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco etablerar sig i Sundsvall

Instalco utökar sin geografiska spridning och tar nu plats även i Sundsvall genom förvärv av Miljöventilation i Mellannorrland AB. Förvärvet är ett steg mot att bli mer heltäckande längs Norrlandskusten.

2020-06-03
robinfinwire.jpg

Instalco presenterade vid Erik Penser Banks temadag

Instalcos finanschef Robin Boheman presenterade Instalco vid Erik Penser Banks temadag Förvärvsdrivna bolag 27 maj och intervjuades i samband med det i Finwire.tv.

2020-06-01
tekniskventilasjonbardu.jpg

Instalco får nordligaste uppdraget hittills

Instalco har fått sitt hittills nordligaste projekt. Det är dotterbolaget Teknisk Ventilasjon som fått förfrågan av HENT att vara med och bygga en ny skola i Setermoen i Bardu kommun norr om Narvik. Projektet gäller uppförande av ventilationsanläggni…

2020-05-28
robertandersson.jpg

Vd-byte på El-Expressen

Robert Andersson är ny vd på Instalcobolaget El-Expressen i Lund. Robert har arbetat inom företaget sedan 2000, först som montör, sedan som arbetsledare och nu senast som installationschef.

2020-05-20
andersstallberg.jpg

Anders Ställberg ny vd på Dala Kylmecano

Anders Ställberg tar över vd-rollen på Instalcobolaget Dala Kylmecano i Borlänge.

2020-05-15
img_6140.jpg

LVI-Urakointi Paavola levererar i finskt hållbarhetsprojekt

Finska Instalcobolaget LVI-Urakointi Paavola har fått uppdrag att leverera installationer av VS och ventilation till Gasums biogasanläggning i Lohja 60 km väster om Helsingfors.

2020-05-12
img_5312.jpg

Styrelsen omvaldes vid Instalco bolagsstämma

Vid årsstämman i Instalco AB den 7 maj 2020 valdes sittande styrelse till en ny mandatperiod fram till årsstämman 2021. Till ordförande i Instalco omvaldes Olof Ehrlén.

2020-05-08
dsc_2671.jpg

Delårsrapport januari – mars 2020

VD Per Sjöstrand kommenterar kvartalet: Trots den rådande situationen i världen med utbrottet av coronaviruset har Instalco gjort ett starkt kvartal. Omsättningen under kvartalet uppgick till 1 676 (1 218) miljoner kronor, motsvarande en tillväxt om…

2020-05-07
screenshot-2023-03-09-112123.jpg

Vd-anförande Instalco årsstämma 2020

Instalcos VD, Per Sjöstrand, håller sitt anförande för årsstämman 2020. I anförandet summerar han verksamhetsåret 2019.

2020-05-07
28.jpg

Årsstämma Instalco 7 maj

Årsstämman i Instalco AB hålls torsdag 7 maj 2020 kl. 17.00 hos Venue81, Drottninggatan 81 i Stockholm.

2020-05-05
nya-kronan.jpg

VVS-metoder i tre stadsutvecklingsprojekt

Instalcobolaget VVS-metoder har under första kvartalet startat tre större installationsprojekt i Stockholm. Det handlar om VS-arbeten i projekten Nya Kronan, Kvarteret Nattugglan och Stora Frösunda.

2020-04-29
tre-instalcobolag-installerar-aat-jm.jpg

Tre Instalcobolag i gemensamt uppdrag åt JM

Tre Instalcobolag har fått gemensamt installationsuppdrag av el, VS och ventilation åt JM i nytt lägenhetsprojekt i Malmö.

2020-04-22
instalco-nytt-ramavtal-med-jm.jpg

Instalcobolag tecknar nytt ramavtal med JM

Instalcos bolag PoB:s Elektriska och El-Pågarna har gemensamt tecknat ett nytt treårigt ramavtal med JM gällande elinstallationer vid kommande bostadsbyggen.

2020-04-15
instalco-installerar-aat-skanska-castellum-och-eon-i-malmoe.jpg

Samverkansuppdrag med Skanska och Castellum vid kontorsbygge i Malmö

Instalcos bolag Bi-Vent och Sprinklerbolaget Syd har fått i uppdrag av Skanska och Castellum att utföra heltäckande installationer av ventilation och sprinkler vid bygget av E.ON:s nya nordiska huvudkontor i Malmö.

2020-04-07
avent-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco växer i Småland

Instalco expanderar i Småland och Kalmar län genom förvärv av Avent-bolagen i Kalmar, verksamma inom värme, ventilation och kyla.

2020-04-03
teampipe-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco förvärvar nischföretag inom svetsning

Instalco förvärvar Teampipe Sweden AB i Uppsala. Bolaget har specialistkompetens inom svetsning och rördragning i känsliga miljöer.

2020-04-03
norrtech-gaar-in-i-instalco.jpg

Instalco expanderar i Umeå genom förvärv av Norrtech

Instalco växer i region Norr genom förvärv av Norrtech VVS och Industri AB, verksamt i Umeå med omnejd

2020-04-02
arsredovisning2019.jpg

Instalco årsredovisning 2019 publicerad

Nu finns Instalcos årsredovisning för 2019 publicerad. I årsredovisningen presenteras 2019 års verksamhet tillsammans med hållbarhetsrapporten, förvaltningsberättelsen och den finansiella informationen.

2020-03-31