Förvärv av Lysteknikk Elektroentreprenør

Instalco stärker sitt erbjudande inom el i Oslo och förvärvar Lysteknikk Elektroentreprenør AS. Bolaget är en totalleverantör av tjänster inom elområdet med specialistkompetens inom datacenter och säkerhet.

Lysteknikk med 120 anställda bedriver verksamhet i området kring Oslo och Akershus. Verksamhetsåret 2021 hade bolaget en omsättning om cirka 325 miljoner.

- Vi har länge varit starka inom VS i Oslo och med Lysteknikk och deras kompetens och storlek så stärker vi nu vår el-disciplin rejält. Vi är glada att ha Lysteknikk ombord och vi ser stora möjligheter till samverkan med övriga Instalcobolag i Osloområdet. Bolaget som är mycket lönsamt och välskött har en driven och kompetent ledning som passar bra in i Instalcoandan, säger Roger Aksnes, divisionschef Instalco Norge.

Lysteknikk grundades 1994 och är idag en stor aktör inom el i Oslo. Bolaget genomför större projekt åt den offentliga och privata sektorn samt mindre eftermarknads- och serviceuppdrag. Verksamheten är indelad i fyra grenar; Projekt, Datacenter, Service och Säkerhet.

- Vi ser fram emot att bli en del av Instalco och att vara med och utveckla både oss och koncernen i Norge. Tiden var mogen för oss att ta ett steg framåt tillsammans med en partner och nu kan vi gemensamt nå större mål, säger Morten Haug, vd i Lysteknikk.

Förvärvet är villkorat godkännande av norska konkurrensverket. Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Lysteknikk Elektroentreprenør AS med förväntat tillträde under februari.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland