Instalco fortsätter expandera i Norge genom förvärv av elbolaget Frøland & Noss

Instalco stärker sin närvaro på den norska marknaden genom förvärv av elbolaget Frøland & Noss i Bergen. 

Frøland & Noss Elektro AS grundades 1997 av Frode Noss och Gunnar Frøland och har idag cirka 130 anställda. Genom förvärvet etableras Instalco i Bergen och stärker sin närvaro på den norska installationsmarknaden. Det förvärvade bolaget förväntas bidra med en årlig omsättning om cirka 150 miljoner kronor till Instalco.

-Frøland & Noss är ett bolag med stark lokalanknytning som utgör en bra grund för expansion i Bergen-regionen. Vi kommer bland annat titta på att utöka verksamheten till att också omfatta ventilation. Bolaget har uppvisat en stabil lönsamhet under många år och har långa kundrelationer, säger Per Sjöstrand, VD för Instalco.

-Instalcos modell passar utmärkt med Frøland & Noss. Vi får behålla vår starka lokala identitet och samtidigt dra nytta av Instalcos centrala funktioner samt bidra till de andra norska enheterna med best practice. Vi bedriver idag många projekt på totalentreprenad där vi plockar in andra discipliner såsom ventilation och VS, och vi hoppas kunna jobba tillsammans med andra Instalco-bolag i framtida projekt, säger Frode Noss och Gunnar Frøland på Frøland & Noss.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Frøland & Noss med beräknat tillträde den 28 juni 2017. Grundarna Frode Noss och Gunnar Frøland, som idag innehar rollerna som projektchef respektive storkundsansvarig, kommer stanna kvar i bolaget.

För ytterligare information:
Adrian Westman, IR-ansvarig
Telefon 0735 09 04 00, e-mail adrian.westman@instalco.se

 

 

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland