Illustration: Veidekke

Instalcouppdrag åt Veidekke och Oslobygg

Instalcobolaget Romerike Elektro AS har skrivit avtal som totalentreprenör gällande elarbeten vid bygget av en ny skola i Oslo. Uppdraget ska utföras åt Veidekke Entreprenør AS och Oslobygg KF och kontraktet har ett värde om cirka 120 miljoner norska kronor.

Uppdraget innefattar projektering och installation av komplett el, lås och larm vid bygget av Økern skole øst.

- Vi har varit i en samarbetsfas med kunden i nästan ett år nu och vi är glada och stolta att vi har fått installationsuppdraget i det här projektet. Det här blir också ett viktigt projekt för det lokala samhället med en ny stor lågstadieskola och förskola, säger Lars Petter Ilstad Johansen, vd för Romerike Elektro.

- Vi har ett långvarigt och gediget samarbete med Veidekke bakom oss som vi nu utvecklar och bygger vidare på, det gläder oss.

Den nya skolan ska ha plats för 840 elever och 140 förskolebarn. Multiidrottshallen kommer att ha tre spelplaner, en aktivitetshall och en läktare med 250 sittplatser. Totalt omfattar byggnationerna cirka 17 500 m2.

- Det är stimulerande för oss att stora nya projekt fortsätter att drivas och att vi i Instalco får förtroende som leverantör i dessa projekt, säger Roger Aksnes, divisjonschef Instalco Norge.

Byggnationen inleds i januari och under 2024 kommer Romerike Elektro att utföra detaljprojektering för att börja med installationerna 2025. Skolan ska vara färdig till skolstart i augusti 2027.

150+ lokala företag  i Sverige, Norge och Finland